Hit mjesto

Kultno riječko mjesto mami ponudom, ali i terasom

Zoran Bakić
13.07.2021.
u 11:17

'Zajc' je također pažljivo osluškivao želje svojih gostiju, stoga je u svoju ponudu uveo i desetak sjajnih bistroloških jela, priskrbivši si tzv. 'wine & dine' titulu

U neposrednoj blizini centralnog mjesta gradske kulture u Rijeci - Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca - nalazi se istoimeni bar. Oboje svoje nazive duguju Ivanu Zajcu, jednom od najpoznatijih hrvatskih skladatelja, rođenom u Rijeci, koji se smatra utemeljiteljem i ocem hrvatske opere. Omiljeno odredište brojnih Riječana i njihovih gostiju, 'Kod Zajca' godinama slovi kao jedno od najpopularnijih mjesta za popiti jutarnju kavu, posebice vikendom, s obzirom da se nalazi tik uz glavnu riječku tržnicu, ili pak čašu dobrog vina, nakon što večer preuzme glavnu riječ.

Foto: Zoran Bakić

'Zajc' je također pažljivo osluškivao želje svojih gostiju, stoga je u svoju ponudu uveo i desetak sjajnih bistroloških jela, priskrbivši si tzv. 'wine & dine' titulu. I baš kao što kroasan ili sendvič pristaju uz kavicu u jutarnjim satima, tako uz čašu vina pristaju slani zalogaji tipični za primorsko podneblje, poput srdelica u tempuri, paniranih kozica, friganih lignji, fish&chips, brusheti s inćunima, carpacccia i tartara od tune.

Foto: Zoran Bakić

Rijeka je ovim potezom dobila još jedno šarmantno gastronomsko odredište, koje će nesumnjivo osvojiti srca Riječana, ali i mnogih drugih, koji dođu posjetiti ovaj lučki grad.

Foto: Zoran Bakić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije