Paul Smith

Kultna Anglepoise lampa dobila novo dizajnersko ruho

philip smith
Foto: Promo fotografije
1/6
24.05.2014.
u 00:00

Britanski modni dizajner Paul Smith potpisuje Anglepoise Type75 stolnu lampu, čime je tradicionalnom rasvjetnom tijelu dodao svoje prepoznatljive boje.

Posebno izdanje Anglepoise lampe ima isti oblik i elemente kao ona britanskog dizajnera Kennetha Grangea iz 2004. godine.

Foto: Promo fotografije

U svom prepoznatljivom stilu, Paul Smith odabrao je nekoliko različitih boja kako bi osvježio ovaj već kultni komad.

"Anglepoise je kultan dio britanskog dizajna i sretan sam što sam se imao priliku uključiti na ovaj način", prokomentirao je Smith.

Foto: Promo fotografije

Jarko ružičasta, svijetlo plava, maslinasto zelena, žuta i ljubičasta korištene su za boje postolja, dok je sjenilo ostalo bijele boje.

Podložak je siv i ima potpis slavnog dizajnera na sebi.

Foto: Promo fotografije

Originalnu Anglepoise lampu predstavio je 1932. automobilski inženjer George Carwardine, koji je osmislio ležaj koji ostaje u položaju u koji ga postavite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije