To je reciklaža

Kuća u potpunosti izgrađena od otpada pravo je eko-čudo

kuća od smeća
20.06.2014.
u 00:00

- Sjajno je iskoristiti nešto što više nikome ne treba i duhanuti odbačenim stvarima novi život - pojasnio je Duncan Baker-Brown

Kampus u Brigtonu dobio je prvu stalnu građevinu napravljenu od smeća.

Projekt je osmislio arhitekt Duncan Baker-Brown u suradnji sa svojim studentima.

Evo i nekih zanimljivosti - za izolaciju iskorišteno je 19.800 starih četkica za zube, 2 milijuna tona otpada skupljeno je od odjevnih materijala, 10 tona odbačene krede, 4000 VHS kaseta, a u izradi sudjelovalo je 2507 ljudi, uglavnom studenata...

Temelji kuće napravljeni su od granulirane šljake, a okvir od greda, šperploča, različite drvene građe i stupova obližnje kuće koja se rušila.

Zgradu će koristiti studenti, a predviđena je za različite radionice i predavanja.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
majlena
12:36 20.06.2014.

2 milijuna tona? Evo što se dešava kad netko ode na novinarstvo jer mu tamo matematika 'ne treba'.

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
16:08 21.06.2014.

Nisam ni ja bio najbolji u matematici, ali ipak mislim da je 2.000.000.000 kilograma odjevnih predmeta ipak malo previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije