Jedanaest generacija

Kratka povijest najbolje čaše za vino na svijetu

riedel
Foto: Promo fotografije
1/2
09.06.2014.
u 09:05

Kada je davne 1958. g. Georg Riedel napravio svoju prvu čašu osnovna mu je ideja bila napraviti čašu koja će svojim oblikom utjecati na okus vina, čašu čija će prvenstvena odlika biti funkcionalnost, a ne izgled. Ova revolucija u svijetu čaša postala je gotovo preko noći prijeko potrebnim alatom za potpuno uvažavanje vrhunskih vina. Proizvođači vina, restorani i hoteli diljem svijeta te mnogi poznavatelji dobre kapljice usvojili su Riedelov koncept kao neospornu činjenicu i nezaobilazan postupak za kvalitetnu degustaciju biranih vina, a njegove prekrasne čaše za specifične sorte vina krase domove mnogih ljubitelja vina.

Jedanaest generacija inovativne obitelji Riedel svojim je radom i upornošću kompaniju "Riedel glass" pretvorila u svjetski poznati brand te su upravo njihove vinske čaše trenutno najtraženije u svijetu.

Serija Sommeliers jest svojevrstan zaštitni znak tvrtke. Čini oko 15% cjelokupne Riedelove industrije, a čaše se izrađuju na tradicionalan način, ručno od najfinijeg kristala. Ostale tri serije, Vinum, Ouverture i Wine iako nisu ručno izrađene, također se izrađuju od najfinijh materijala i sličnog su dizajna a svaka od njih također odgovara određenoj vrsti vina ili namjeni.

Foto: Promo fotografije

Predstavljena je i nova Riedelova Happy O linija koja je puna boja. Svaka čaša je drugačije boje dna – crvena, zelena, žuta i plava. Kad se koristi za vodu ili bijelo vino, boja se vizualno razlije tekućinom. Različite boje vam također pomažu da znate koja je vaša čaša. Riedel koristi Viognior/Chardonnay vinsku čašu bez stalka za ovaj set, koja se odlikuje svestranom veličinom i oblikom. Riedel je zabljesnuo ovom trendsetting O linijama. Uklonivši stalak s vinskih čaša, Riedel je stvorio čaše koje se teže razbijaju te se lakše pohranjuju u kuhinjske elemente. Pogodne su i za ljubitelje vode, pošto su zbog svoje stabilnosti prikladne za plovidbu brodom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar vjekoslav.hrupec.1
vjekoslav.hrupec.1
20:10 15.06.2014.

i mi konja za trku imamo...!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije