LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Rijeka pokreće dizajnere edukacijom o novim mogućnostima

U okviru europskog projekta "Creative StartUp" – IPA Hrvatska – Slovenija 2007. – 2013., u ex Bernardiju u Ulici Ivana Grohovca 1A, od 7. do 9. svibnja održavat će se konferencija i izložbeni sajam Creative Startup
06. svibnja 2015. u 15:00 0 komentara 106 prikaza
dizajn
Foto: Privatna arhiva Svjetlane Despot

Na izložbenom sajmu predstavit će se domaći i slovenski dizajneri i kreativni poduzetnici, studenti Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci i Fakulteta za dizajn u Ljubljani.

Najznačajnije teme panel diskusija su problematiziranje novih načina financiranja, problematiziranje rada i stvaranja. Program konferencije počet će panelom o "coworkingu", a prvog dana bit će i predavanje koje problematizira novi način dijeljenja radnog prostora i novim formama i prilikama grupnog financiranja djelatnosti.

Tijekom 8. i 9. svibnja od 11 do 20 sati na programu su teme o demistifikaciji 3D printanja, o odgovornosti digitalnih medija u sferi kreativnih industrija, o ulozi manifestacija koje se bave promocijom kreativnih poduzetnika, o "remote worku", o ulozi dizajna u suvremenom društvu te novom načinu grupnog financiranja. Dio programa obuhvatit će temu o glazbi i glazbenim manifestacijama i problemima s kojima se danas susreću.

Poznata riječka dizajnerica Svjetlana Despot unutar projekta mentorirat će mlade buduće poduzetnike iz Rijeke s temom "Izrada poslovnog plana u kreativnim industrijama". Svjetlana Despot na izložbi će prikazati svoju  kolekciju Inside Out-Koverta Collection sa svima poznatim Koverta stolcima, tabureima i posudama za odlaganje te već poznatu kolekciju Recycle Bin sa stolicima Hula Hula i zidnom instalacijom Stripe.

>>Dizajneri koji će na Tjednu dizajna pokazati svoje nove radove

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.