RESTORAN 7 PALMI

Kombinacija mornarskih jedara, prirodnog drva i fine gastronomije

meridien lav 7 palmi restoran
Foto: John Pavlish
1/4
09.08.2016.
u 12:29

Glavni adut “7 palmi”, restorana u sklopu splitskog hotela Meridien LAV svakako je prostrana terasa koja gleda na otvoreno more

Posljednjih se mjeseci gastroscena, što na kontinentu, što na Jadranu, uistinu razbudila. Ne svjedoče tome samo inovativni meniji proslavljenih restorana već i brojna nova mjesta koja mame svojom gastroponudom.

No, shvativši da građani i turisti više ne tragaju samo za dobrom hranom već i za određenim lifestyleom, ugostitelji su počeli puno pažnje pridavati i uređenju svojih prostora. Pazi se sada i na detalje, bira najfinije tekstile, dizajnerski namještaj, fine čaše i tanjure... Ukratko, cijela je priča zaokružena. Najbolje tome svjedoči i novootvoreni restoran “7 palmi” u sklopu splitskog hotela Le Mėridien LAV.

Foto: John Pavlish

Deset novih ležaljki

Okružena palmama, s predivnim pogledom na Jadransko more i otoke, ova oaza odmora i relaksacije nudi za svakoga ponešto! Odsad se u ponudi restorana “7 palmi” mogu pronaći ukusni zalogaji u različita doba dana, od šarolikog izbora zdravih namirnica za lagani i zdravi ručak do specijaliteta s grilla za one koji i u najvrućim danima uživaju u mirisu specijaliteta s roštilja.

No, gastronomska kreativnost ne prestaje s posljednjim tracima sunca – večernji meni gostima tako nudi još raznovrsniju ponudu predjela, salata i roštilja u umacima koje za njih osmišlja vrstan kulinarski tim, čiji su redovi odnedavno osnaženi nizozemskim chefom Sebastiaanom Scholtenom.

Foto: John Pavlish

Osim bogatog iskustva iz restorana ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, novi je chef donio i svoju očaranost mediteranskom kuhinjom te želju da stranim gostima što bolje predstavi jedinstvene okuse Mediterana i Dalmacije. Za iskusne poznavatelje lokalne kuhinje u pripremi su uvijek tradicionalna jela uz prirodne arome i domaće sastojke.

No, vratimo se samom uređenju. S obzirom na to da je kulisa – more i palme – savršena, u “7 palmi” mogu se pohvaliti i s 10 udobnih ležaljki, tzv. cabana, s direktnim pogledom na plažu i more te novootvoreni lounge bar. Ljubitelji ekskluzivnog ugođaja na plaži svoje mjesto pod suncem tako mogu pronaći upravo u luksuzno uređenim “cabanama” – od pogleda znatiželjnika zaklonjenim ležaljkama, podjednako namijenjenima za odmor i zabavu.

Foto: John Pavlish

Nenametljiv eksterijer

Dakako, adut ovog restorana svakako je terasa, koja je uređena decentno, sa zaštitom od sunca od sve popularnijih jedara koja uspješno glume tende i štite od sunca. Kombinacija bijele boje i prirodnog drva sjajno se uklapa u ambijent, posve nenametljivo potencirajući luksuz koji je, prije svega, u ovom slučaju, rezerviran za tanjur. Točnije, kreacije koje oduševljavaju nepce.

>>Moderan ured nadahnut akcijskim superjunacima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije