NEKOLIKO TRIKOVA

Koliko vam se puta dogodilo da ste zaboravili točno ime boje za zidove?

Shutterstock
14.06.2017.
u 07:19

Kako vam se ovo ne bi (još jednom) dogodilo, donosimo četiri pametna trika kako si olakšati život i buduće uređenje doma

Kada je u pitanju bojanje zidova, volimo biti temeljiti i sigurni. Dugo biramo kojom ćemo bojom ukrasiti koji zid, a zatim još duže odabiremo nijansu te boje! Nakon svog tog truda i vremena uloženog u pronalazak savršene nijanse, vrlo brzo i lako zaboravimo ime, tj. šifru boje. Tako kada treba "popraviti" štetu na zidu ili jednostavno osvježiti boju ne znamo odakle krenuti kako bismo ustanovili koju smo uopće boju koristili.

Kako vam se ovo ne bi (još jednom) dogodilo, donosimo četiri pametna trika kako si olakšati život i buduće uređenje doma.

1. Fascikl za uređenje

Prvi trik je najjednostavniji. Odredite jedan fascikl za sve renovacije i pothvate koje radite kada je u pitanju uređenje doma. U njemu čuvajte šifre boje s računom iz trgovine u kojoj ste boju kupili. Vrlo lako ćete prema njemu iščitati proizvođača boje. Ako trgovina bojom ima dostupne uzorke boje na papirnatim trakicama koje možete ponijeti sa sobom, i njih spremite u fascikl te na njih napišite gdje pripadaju, npr. "zid u spavaćoj sobi" ili "sjeverni zid dnevnog boravka".

Foto: Shutterstock

2. Upišite na utičnice

Ionako ćete skinuti utičnice kada ćete bojati zidova, stoga biste mogli točan naziv boje i vrstu finiša upisati na njihove poleđine. Sve što vam treba je marker koji se ne skida s plastike.

Foto: I Heart Organizing

3. Uslikajte sve podatke

Ako vam ne treba fizički "dokaz" koji možete držati u rukama i usporediti s bojom na određenom zidu kako biste se uvjerili da je riječ o onoj nijansi koju tražite, imamo prijedlog za digitalnu organizaciju.

Na post-it napišite ime boje i finiš markerom, zalijepite na zid i uslikajte tako da se vidi boja na zidu i naziv na papiriću. Fotografiju spremite na računalo, stavite u oblak ili sami sebi pošaljite na e-mail. E-mail ćete lako pronaći pretraživanjem.

4. Obojite štapiće

U inozemnim trgovinama s bojom možete pronaći drvene štapiće koji se koriste za miješanje boje u manjim konzervama, no to nije česta praksa kod nas. No zato uvijek možete posegnuti za štapićima od sladoleda ili manjim letvicama.Vrh štapića umočite u boju i na njega markerom napišite ime boje. Možete u štapićima probušiti rupu bušilicom te nekoliko takvih obojenih štapića nanizati kao privjeske.

Foto: I Heart Organizing

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije