Težak izbor

Koja boja je savršena za vaš dnevni boravak? To ovisi i o karakteru!

dnevni boravak dekoracije police
Shutterstock
23.05.2020.
u 07:00

Imate li boravak manje kvadrature, u boju obojite tek jedan zid, po mogućnosti onaj iza kauča ili regala/polica/TV stolića. Kad je riječ o većem prostoru, možete obojati više zidova

Dosadila vam je bijela u domu? Zaželjeli ste se promjene, no ne znate od kuda početi? Naravno, nemate love da unajmite dizajnera interijera i ličioca... No, bez brige, donosimo vam korisne savjete o tome koju boju odabrati za svoj prostor.

Foto: Cathy Pyle - Apartment Therapy

Imate li boravak manje kvadrature, u boju obojite tek jedan zid, po mogućnosti onaj iza kauča ili regala/polica/TV stolića. Kad je riječ o većem prostoru, možete obojati više zidova, posebno efektno izgleda kada se obojaju nasuprotni zidovi, pa čak i strop. Sad kad znate koju površinu bojati, ostaje pitanje - u koju boju?

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

To ponovno diktira veličina prostora, za manje prostore idealne su svijetlije nijanse dok veći dobro podnose tamne, čak i crnu. Posebno popularne crne su boje s efektom školske ploče po kojima se može pisati i crtati.

No, osim veličine prostora, odabir boje diktira i vaš karakter, odnosno onaj svih stanara. Želite li postići smirenu, umirujuću atmosferu birajte sve nijase plave i zelene, za poticanje kreativnosti odličan izbor su žuta i narančasta. Ljubičasta je puno bolji izbor za spavaću sobu, a crvena, koja potiče apetit, neka bude rezervirana za kuhinju.

Foto: pixabay

Odličan izbor su i kontrastne boje, od klasične crno bijele do spoja smeđe i narančaste, zelene i plave...

Naravno, valja voditi račuani boji namještaja kako bi sve u konačnici bilo povezano u stilski skladnu cjelinu. Donosimo vam i odličan video koji će vam razjasniti sve moguće nedoumice oko odabira boje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije