prepišite!

Ključni potezi za stvaranje morskog ugođaja u domu

morski stil
Promo
01.06.2022.
u 06:15

Nemojte zaboraviti svježe voće i cvijeće na stolu. Limun je jako dekorativan, ali i odličan osvježivač tijekom ljeta. Ako imate slobodan, prazan zid u dnevnom boravku, razmislite o postavljanju fototapete s ljetnim motivima

Lagani materijali, boje i mirisi ljeta svuda su oko nas. Neka taj predivni ugođaj ne ostane samo vani, nego mu dopustimo da uđe i u naše domove. Da bismo postigli pravi ljetni ugođaj u domu, krenimo prvo od boje, a najbolji izbor svakako je plava. Plava asocira na nebo i more.

Foto: Promo

Ona djeluje umirujuće i opuštajuće, a povezujemo je još i s iskrenošću, odanošću i povjerenjem. Veliki je raspon nijansi u paleti plave boje, od nježnih pastelnih tonova do elegantne tamnoplave nijanse. Svaka od ovih nijansi lako će se uklopiti u ljetni “look” vašeg doma bez obzira na to u kojem je stilu uređen vaš interijer. Plava boja djeluje osvježavajuće u prostoru pa je zbog toga poželjna u interijerima uz obalu, ali i onim kontinentalnim koji su orijentirani prema jugu. Ljetna, klasična plavo-bijela kombinacija uvijek je popularna i u modnom svijetu i u svijetu interijera.

Foto: Promo

Nećete pogriješiti ako ovoj kombinaciji dodate još i crvenu, zlatnu ili srebrnu. I nježnim pastelnim bojama također možete unijeti dašak Mediterana u dom. Predivna boja lavande u svakom slučaju dobro je došla kao i sama lavanda koja će, umetnete li je u pletenu košaru od pruća, izgledati vrlo dekorativno. Miris lavande pridonijet će ljetnom i mediteranskom ugođaju u vašem domu. Sve tekstilne elemente u prostoru od toplih materijala (baršun i vuna) spremite, a na njihovo mjesto postavite prozračne, lepršave tkanine od prirodnih materijala (pamuk, lan). Tople vunene tepihe također zamijenite laganim pamučnim ili ih pak potpuno maknite. Hodanje bosih nogu po podu bez tepiha izuzetno godi u vrućim ljetnim danima. Ljetni ugođaj slobodno možete unijeti u bilo koju prostoriju doma. Primjerice, spavaća soba izgledat će vrlo efektno i opuštajuće postavite li baldahin iznad kreveta od bijelog prozračnog materijala koji će podsjećati na jedro broda. Ne zaboravite i posteljinu s printom morskih motiva.

morski stil
1/26

Polica u obliku preokrenutog broda zanimljiv je dekorativni element u dnevnom boravku. No, osim vizualnog učinka, ovakva polica dobro će doći i kao funkcionalno rješenje za odlaganje sitnica. Ribarska mreža na zidu ukrašena školjkama ili dragim fotografijama također će upotpuniti ljetni ugođaj u domu. Ukrasi kao što su: slamnati šešir i torba, brodić, sidro, mornarski čvorovi, staklenke s pijeskom i školjkicama i slične dekoracije koje asociraju na more itekako će pridonijeti ljetnom ugođaju u vašem domu.

Foto: Promo

Nemojte zaboraviti svježe voće i cvijeće na stolu. Limun je jako dekorativan, ali i odličan osvježivač tijekom ljeta. Ako imate slobodan, prazan zid u dnevnom boravku, razmislite o postavljanju fototapete s ljetnim motivima. Pogled na plavo more, nebo i brodić opuštat će vas cijelu godinu, a ne samo preko ljeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije