Mala škola uređenja

Ključne stavke u kupaonici oko kojih ne treba pristajati na kompromis

Thinkstock
15.08.2020.
u 07:00

Preuredite kupaonicu s malo umijeća, puno ljubavi i bez prevelikih zahvata. Osjećat ćete se sretno i opušteno u intimnoj oazi svoga doma

Jeste li se već pomalo zasitili gledajući kupaonicu uvijek istu i čini li vam se da je već zrela za promjene? Ako je tako, vrijeme je za malo (ali značajno) preuređenje. Nije potrebno raditi prevelike zahvate i ulagati puno novca, s obzirom na to da su sanitarije i keramičke pločice još uvijek upotrebljive. Stoga je dobro da znate da većinu zahvata možete napraviti i sami, a time ćete potpuno promijeniti izgled kupaonice.

Počnite s detaljnim čišćenjem pločica i sanitarija od kamenca i plijesni. Nakon toga, s rubova tuš-kabine (kade) skinite stari silikonski premaz i zamijenite ga novim. Dotrajalu dasku na WC-školjci također promijenite. Pri kupnji nove daske pazite na to da ona mora biti kompaktna s WC-školjkom, a osim toga da se bojom i stilski uklopi u prostor.

Foto: Thinkstock

Glavno rasvjetno tijelo u većini kupaonica obična je plafonijera. Za promjenu, na njezino mjesto postavite neobičan (raskošni) luster koji će “podići” vizualni dojam kupaonice i znatno pridonijeti cjelokupnom ugođaju u prostoru. Luster mora biti otporan na vlagu i toplinu a posao postavljanja najbolje je da prepustite stručnjaku. Prigušeno svjetlo svaku kupaonicu pretvorit će u mali privatni wellness, stoga razmislite o ugradnji regulatora jačine svjetlosti. Dotrajalu zavjesu na tuš-kabini zamijenite novom, drukčijom. Nova zavjesa bitno će utjecati na izgled kupaonice. Uza zavjesu, nova prostirka u kupaonici također je važan funkcionalni i dekorativni element. Pri izboru prostirke za kupaonicu pazite da joj donja strana bude presvučena gumom. Guma će spriječiti proklizavanje prostirke a time i mogućnost pada na skliskim i vlažnim pločicama. Ako vam prostor to dopušta, postavite odgovarajuću zidnu ili podnu policu. Zasigurno će vam koristiti složite li na nju ručnike te košare ili kutije u kojima držite sve potrebne sitnice. Polica s uredno složenim stvarima unijet će veliku promjenu u kupaonicu.

Foto: Thinkstock

Iako vam se možda čini nevažnom, na konačni vizualni ugođaj vaše kupaonice utjecat će i odabir košare za prljavo rublje.

Potrudite se i pronađite onu koja će se najbolje uklopiti u stil uređenja vaše kupaonice.

Važno je stilski povezati sve elemente s postojećim sanitarijama i keramičkim pločicama kako biste dobili skladnu cjelinu u prostoru. Nemojte žaliti stare plastične čaše u kojima držite četkice za zube, bacite ih i kupite staklene, keramičke ili metalne.

Foto: Thinkstock

U skladu s čašama kupite i novi dozer za sapun. Ti mali funkcionalni i dekorativni elementi sigurno neće ostati neprimijećeni u vašoj preuređenoj kupaonici. Kupaonica je nezamisliva bez mirisa.

Stoga se potrudite i od nje napravite malu mirisnu oazu pomoću mirisnih štapića i svijeća te eteričnih ulja.

Biljka je u kupaonici uvijek dobrodošla. Odaberite onu vrstu koja je otporna na vlagu i toplinu, ili još jednostavnije, kupite umjetnu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije