Svijet interijera

Klasičan, svjež i zabavan interijer u kojem gosti mogu i iza šanka

louie
Sanjin Strukić
14.11.2016.
u 10:33

Naša je priča atipična jer podjednako volimo ukusnu hranu i zanimljiv dizajn, objašnjava direktorica restorana Briana Morgan

Šećete li se po Novoj Vesi, pogled će vam vrlo lako ukrasti izlog jednog zagrebačkog restorana – Louie Cafe & Kitchen. U tom restoranu u svako doba dana možete prizalogajiti ili pojesti konkretan obrok, a neizostavna je i vrhunska ponuda slastica.

Foto: Sanjin Strukić

Petina prostora je kuhinja

Kao što je gastronomska ponuda raj za nepce, podjednako oduševljava i uređenje interijera, ali i priča koja stoji iza njega. Važno je naglasiti da je prostor prenamijenjen u nešto potpuno drukčije jer je prvo na njegovu mjestu bio salon namještaja, zatim i frizerski salon, objašnjava direktorica restorana Briana Morgan. Jasno je da je riječ o velikom i otvorenom prostoru od približno 250 m2, od čega čak petinu zauzima kuhinja.

"Iako se taj omjer na prvu činio neobičnim, nama je ispao recept za uspjeh. Kad imate zadovoljno kuhinjsko osoblje, dobra se energija širi i ostatkom restorana", objašnjava Briana Morgan. Jedina želja koju su imali bila je stvoriti otvoren prostor koji će u potpunosti biti stavljen u službu komunikacije ljudi, ali i njihova uživanja u dobroj hrani i piću.

Foto: Sanjin Strukić

"Neke tradicionalno zatvorene prostore u ugostiteljstvu ostavili smo otvorenima, primjerice šank jer nam ne smeta što mu ljudi mogu prići sa svih strana i vidjeti čak i njegovu radnu, odnosno konobarsku stranu", kaže direktorica. Gledajući boje koje prevladaju prostorom, crnu i sivu, ne bi se moglo zaključiti da vlasnici žele topao prostor, no takav monokromatski spektar ima svoju funkciju.

"Budući da smo uređenje željeli staviti posve u službu onoga što je na tanjuru, škrtarili smo s izborom boja. Živopisne boje jela još se bolje ističu u prostoru kojim dominiraju crna i siva" ističe Briana Morgan, a, osim hrane, živost u prostor unose prirodna boja drveta te zelena.

Na zidu printovi Banksyja

Još jedna lijepa priča iz restorana tiče se njegova namještaja. Kompletno je uređenje iz Hrvatske: stolove od punog hrasta izradilo je MD drvo, dok su stolci industrijskog Tolix dizajna. Zanimljivom uređenju pridonose i slike na zidu.

Foto: Sanjin Strukić

"Jako volimo Banksyja pa smo neke njegove printove naručili putem interneta. Mislimo da glavni print, pie-face, ironično objašnjava što je restoran. Naime, Louie je klasičan, ali svjež i zabavan. Te ga osobine najbolje opisuju. Ostale su stvari naručene od nekoliko hrvatskih umjetnika te iz Habiter Chica – Bakine škrinje" opisuje Briana. A, kao i sve u prostoru, i piće se izlaže na originalan način. Osim vrijedne kolekcije viskija i konjaka, gostima se pozornost skreće na posebne ponude vina. Takvim promjenama detalja i ispisivanjem novosti kredom na ploči gostima se želi dati do znanja da se u restoranu kontinuirano i pomno bira što će im se iznijeti na stol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije