PREDIVAN DEKOR

Savjeti za korištenje: kamine nikad ne pretrpavajte, a vrata čistite pepelom

čišćenje kamina
Foto: Thinkstock
1/3
22.10.2018.
u 08:32

Najosnovniji alat za čišćenje kamina su kratke četke za čišćenje dimnjaka, metla, kruta čekinjava četka, limena kanta za pepeo

Kamini su od pamtivijeka omiljeni u interijerima, što kao vrsta grijanja što kao divan dekor. Kamine je potrebno povremeno očistiti, a i znati kako ih pravilno koristiti. Donosimo nekoliko savjeta:

Koristite čisto gorljivo drvo i znajte kako "tvrda" drva izgaraju čišće. Kamin nikad ne pretrpavajte, lako je ponovo ubaciti kladicu. U kamin ne ubacujte različite otpatke.

Čađava staklena vrata kamina najlakše je očistiti pepelom. Mokru spužvicu stavite u pepeo primite si ribanja. Neće biti teško i neće trajati dugo. Na kraju sve isperite čistom vodom. Vratašca od kamina mogu se očistiti i mješavinom vode i octa.

Foto: pixabay

Manje pepela u ložištu bit će ako se u njega baci i malo soli. Ipak, treba znati da će sol ugasiti plamen, a to koristite samo kad želite ugasiti vatru.

Foto: pixabay

Prije svake ogrijevne sezone pozovite dimnjačara da pregleda i dimnjak i ložište te ga kvalitetno očisti. Po potrebi zamijenite pohabane dijelove.

Kada čistite kamin stavite masku za lice kako ne biste udahnuli prašinu. Uokolo kamina prostrite stare novine kako ne biste uništili i oštetili pod.

>>Želite li ugraditi kamin? Ovdje doznajte sve o njima

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Duba
12:07 02.12.2014.

suha drva od minimum dvije godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije