veliki povratak

Kako uklopiti tapete u moderni stil? Imamo ideje za svaku prostoriju u domu

tapete
Shutterstock
13.05.2021.
u 07:01

Nekoć su svi zazirali od njih i povezivali ih s bakinim domom ili stereotipnim dječjim sobama, a danas su one nezaobilazan element modernih domova

Moderan dizajn nema ograničenja. Kod njega je karakteristično da uključuje različite boje, finiše i materijale koje smatramo modernima: jednostavnih su linija, mat ili sjajnog izgleda, metal se sljubljuje sa staklom i drvetom…

Za njega je također specifično da se stalno mijenja. Današnji moderni stil je sasvim drugačiji od onog prije deset godina, što je i razumno. Novi trendovi, materijali i namjene već isprobanih stvari učinili su ga sasvim novim smjerom u dizajnu interijera.

Najzorniji primjer evolucije modernog stila su – tapete! Nekoć su svi zazirali od njih i povezivali ih s bakinim domom ili stereotipnim dječjim sobama, a danas su one nezaobilazan element modernih domova.

Foto: screenshot/facebook

Jedan zid

Kod upotrebe tapete ključno je da se ograničite na jedan akcentni zid i njega "obučete". U suprotnom, cijelu ćete prostoriju ugušiti uzorkom i tek tada ćete postići dojam malo prije spomenutog bakinog doma. Ako se ponavlja, uzorak bi trebao biti velik i nimalo agresivan. Naime, sitni uzorci ostavit će dojam hektičnosti i nereda.

Foto: pixabay

Tapete u spavaćoj sobi

U spavaćoj sobi provodimo otprilike trećinu dana, stoga dobro je, s vremena na vrijeme, osvježiti je novom posteljinom, drugom bojom dekica ili zavjesama. A pravo čudo brzog i ne odveć skupog make overa je stavljanje tapete na zid iznad uzglavlja kreveta.

Foto: screenshot/facebook


S tim detaljem na zidu prostor će se osvježiti i dobiti sasvim neočekivani estetski doživljaj. Pri izboru boja i uzoraka, valja pripaziti da i tapeta na zidu bude tonski usklađena s ostalim elementima u sobi - primjerice zavjesama ili tepihom.

Foto: screenshot/facebook

Tapete kao dekoracije

Osim što krase zidove, tapete mogu krasiti i slike koje su na zidu. Primjerice, ako ste naišli na zanimljiv uzorak, a ne želite ga preko cijelog zida, izrežite samo jedan komad i uokvirite ga. Ovaj detalj je super moderan.

Foto: screenshot/facebook

Unutarnju stranu velikog ormarića s policama možete ukrasiti tapetom. Uzorak će se isticati i osvojiti na prvi pogled.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

tapete
1/14

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije