Koji kupiti?

Kako odabrati idealan hladnjak? Pravi su gutači struje, pripazite!

Kako odabrati idealan hladnjak? Pravi su gutači struje, pripazite!
Foto: Dom i vrt
1/3
19.11.2012.
u 09:00

Izbor na tržištu zaista je velik i prilagođen individualnim potrebama. Tim se pravilom trebaju rukovoditi i svi koji kupuju hladnjak za svoj dom

Hladnjaci su, uz sušilice rublja, najveći potrošači električne energije. Često je stoga isplativije kupiti skuplji uređaj koji učinkovitije troši energiju, dakle onaj energetskog razreda A ili A+. Pri kupnji hladnjaka valja paziti na još nekoliko stvari, a najvažnije je da njegove specifikacije budu prilagođene vašim potrebama. Primjerice, ako često konzumirate brzu zamrznutu hranu onda biste svakako trebali izabrati hladnjak s ledenicom. Hladnjaci s ledenicom smještenom u gornjem dijelu najčešća su vrsta hladnjaka.

Hladnjaci s ledenicom smještenom u donjem dijelu postaju sve popularniji, a zbog ladica smještenih u ledenici vrlo su praktični za pronalaženje zamrznutih namirnica. Hladnjaci s dvostrukim vratima, tzv. side by side, većih su dimenzija nego klasični hladnjaci, a zbog svojih dimenzija i načina otvaranja vrata namijenjeni su većim prostorima. U novijim hladnjacima postoje tehnologije koje održavaju namirnice svježijima. U No Frost hladnjake ugrađuje se ventilator koji stvara intenzivno kruženje hladnog zraka i sprečava zaleđivanje vlage na stijenkama. Pri takvom načinu rada ne dolazi do prebrzog isušivanja namirnica pa ostaju svježije. Kako ne dolazi do zamrzavanja stranica, takvi se hladnjaci ne moraju otapati.

Fast Freeze hladnjaci omogućuju vam brzo zamrzavanje svježih namirnica. Što se brže namirnice zamrznu, u njima ostaje više vitamina i minerala. Neki hladnjaci imaju mogućnost zasebnog reguliranja temperature po pretincima. Kako različite namirnice zahtijevaju različito hlađenje, takvim načinom hlađenja održava se idealna temperatura pohranjenih namirnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije