Idealno mjesto

Tako jednostavno: 5 ideja kako kupaonicu pretvoriti u spa centar

spa
Foto: Thinkstock
1/5
17.08.2019.
u 07:00

Pretvorite svoju kupaonicu u idealni SPA. U tome će pomoći rasvjeta, fini sastojci iz ostave koje ćete koristiti za osobnu njegu, biljke...

Eterično ulje bergamota, limuna i paprene metvice razbudit će um, ulje vanilije, nerolija, lavande i plave kamilice idealno je za opuštanje mišića... Olfaktorna memorija je ključni faktor iz mentalno i fizičko opuštanja. Nabavite posudu za eterična ulja s lučicom.

U svoju aromalampicu nakapajte omiljeno eterično ulje.

Foto: pixabay

Rasvjeta ima važnu ulogu, a najbolje je svjetlo postaviti na više mjesta. Dok se šminkamo ili brijemo, koristimo jaku rasvjetu, za opuštanje u kadi bolje je upaliti prigušena svjetla. Strateški ih možete postaviti i na pod ili nisko na zidovima. Koristite samoljepljive lampice, svijeće...

Foto: pixabay

Na police u staklene posude stavite rižin škrob, ribani kokos, sodu bikarbonu, sol, maslinovo ulje, med. Sve su to sastojci od kojih se mogu napraviti super pilinzi koji će revitalizirati kožu i pomoći joj da ostane nježna i lijepa.

Foto: pixabay

U kupaonici pronađite mjesto za biljke koje vole vlagu kao što su orhideje, paprati, bonsai, aloja vera.

Nabavite male ručnike (ili stare razrežite na manje komade) i koristite ih za čišćenje lica – koža voli dodir tkanine.

Foto: pixabay

Napunite kadu vodom kad god se ukaže prilika: topla voda opušta, hladnija pak stimulira cirkulaciju i podiže raspoloženje. Voda smiruje i opušta živčani sustav.

>>Što sve može napraviti ugodnu atmosferu u domu?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije