Mašta bez granica

Kako izgledaju stolci koje naprave čistačica, mehaničar, vatrogasac, prostitutka...

stolci
Foto: Promo fotografije
1/8
15.06.2014.
u 19:36

Slomljeni skateboard, lažne dizajnerske torbice i kutije od pizza čine kolekciju unikatnih recikliranih stolaca koje je dizajner Curro Claret predstavio u Barceloni.

Foto: Promo fotografije

Claret, španjolski industrijski dizajner, kustos je izložbe imena More Than This u sklopu koje je predstavio stolce napravljene od otpada koji svakodnevno možete vidjeti na ulicama.

Kolekciju je napravila skupina ljudi različitih zanimanja, uključujući članove Claretove Arrels fondacije koja želi potaknuti kreativnost u ljudima koji su nekoć bili beskućnici.

Foto: Promo fotografije

Komadi drva pronađeni na otpadu iskorišteni su kao stalci za stolce, dok su sjedišta i nasloni učvršćeni tehnikama koje dizajneri inače koriste.

"Izazov nije bio napraviti namještaj onako kako bi to učinio stolar ili majstor, već igrati se s tehnikama koje sudionici koriste u svakodnevnom radu", objasnio je Claret.

Foto: Promo fotografije

Jedan od stolaca napravila je Careli, čistačica, koja je složila komade drva te ih spalila peglom.

Foto: Promo fotografije

Stolac sa skateboardom napravio je lokalni skejter od slomljenog vozila, a interesantan je i komad kojeg je napravio vatrogasac od komada drva spašenog iz požara.

Foto: Promo fotografije

Može se vidjeti i rad auto mehaničara koji je svoj stolac zalio uljem prije no što ga je pogazio autom, dok je prostitutka svoj stolac zamotala u prozirne samostojeće najlonke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije