Veliko pospremanje

Kada prepustiti čišćenje profesionalcima?

pospremanje
Thinkstock
27.06.2017.
u 14:37

Cijena čišćenja varira u servisima, a obično se čišćenje naplaćuje po satu ili po kvadraturi, informirajte se obavezno

 Čišćenje, pospremanje, brisanje prašine, usisavanje... Samo su mali dio kućanskih poslova koji većini nas ipak prije zadaju glavobolje nego predstavljaju zadovoljstvo. To niti ne čudi s obzirom na moderan životni stil koji ne ostavlja previše vremena ni za druženje s najmilijima, a kamoli za obavljanje svih kućanskih poslova.

Foto: pixabay

Tu u priču uskaču “tete čistačice”, ali i na našem tržištu sve brojniji servisi za čišćenje koji bi, naravno, imate li povjerenja i novca, trebali riješiti problem u samo nekoliko sati. Pa tako za pomoć možete potražiti čak i ekoservise za čišćenje ili pak dogovoriti čišćenje doma online. Sve što trebate je odabrati termin, platiti i čistač dolazi u dogovoreno vrijeme. Na tržištu se nude i oni koji, osim što će očistiti dom, po želji i glačaju rublje ili pak profesionalne domaćice koje čiste, kuhaju, organiziraju...

Cijene čišćenja po satu se kreću obično od 45 kuna pa naviše, a naručiti možete i dodatne usluge poput čišćenja hladnjaka ili pak pećnice. No, koje su doista prednosti i mane ovakvih servisa za čišćenje? Ako zanemarimo cijenu, najveća mana može biti nezadovoljstvo uslugom i zato je pametno birati provjerene servise, ali i posavjetovati se na forumima gdje možete pronaći razna konkretna iskustva.

Foto: pixabay

 

Isto tako, svaki bolji servis za čišćenje ima dobru web stranicu ili profil na društvenoj mreži. Prednost je definitivno što vrijeme koje biste u suprotnom proveli čisteći, možete iskoristiti baš kako želite. Isto tako, profesionalci će sigurno očistiti mjesta za koja vam možda nikada ne bi palo na pamet da ih čistite.

 

Servisi za čišćenje odlična su pomoć i kod “generalke” u kući, čišćenja apartmana te stanova za najam ili pak nakon velikih radova u domu ili netom prije useljenja. Uštedjet će vam mnogo muke i truda, ali i temeljito očistiti cijeli prostor.

Uz klasične usluge čišćenja, neki od servisa nude i strojno pranje garnitura za sjedenje i stolaca te detaljno čišćenje tepiha.

Svakako je kod angažiranja bilo osobe ili servisa dobro točno definirati cijenu te što točno uključuje čišćenje; što se podrazumijeva pod generalnim čišćenjem, a što uključuje redovno čišćenje. Uz ovakav dogovor izbjeći ćete eventualne neugodnosti i probleme na kraju čišćenja i to na zadovoljstvo obiju strana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije