Zanimljivo rješenje

Kad sjednete na stolac, svjetlo se samo upali

Pascal
13.01.2019.
u 07:00

To je stolac za zaboravne, one koji uvijek zaborave zapaliti svijetlo dok čitaju ili rade na laptopu

Novozelandski industrijski dizajner Holly Bradshaw-Clegg osmislio je stolac Pascal s integriranim čitačem svjetlosti koja se aktivira pritiskom na sjedalo.
Stolac je ispunjen slojevima pjene koje "zalijevaju" okomite laminirane borove šipke.

Svjetlo se aktivira kada korisnik sjedne na sjedalo i šipke stisnu pjenu. Uz drvo, korišten je i čelik.

Foto: Promo fotografija

– Uređaj olakšava moje svakodnevne aktivnosti. Često sam spreman za opuštanje, čitanje ili rad na laptopu, a zaboravim upaliti svjetlo – objašnjava dizajner, dodajući kako je problem mogao riješiti jednostavnim prekidačem za svjetlo pokraj stolca, ali poželio se usredotočiti na pozitivne interakcije sa stolcem, uvukavši dizajn kao element iznenađenja.

Kako su borove šipke u pjeni, one stvaraju ergonomski oblik koji čini stolicu udobnijom nego što izgleda.
Na svom projektu surađivao je s inženjerima koji su pomogli oko rezanja i savijanja čelika, a pri izradi korištena je CNC-tehnologija za oblikovanje drvenih dijelova. Svjetlo je podignuto, a kabel skriven u tkaninu.

– Volim imati ravnotežu razliku između materijala, stoga sam izabrao visoki bijeli sjaj za metalne elemente da se istakne dubina drvenih dijelova – rekao je Bradshaw-Clegg, naglašavajući kako se ideja kontrastnih materijala također odražava u crno-bijelom cik-cak tekstilnom kabelu koji putuje iz baze stolca do žarulje uvučene u metalnu ruku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije