moć mašte

Kad običan predmet postane neobičan materijal

olovke
Foto: Promo fotografije
1/7
23.06.2014.
u 19:33

"Olovke koristimo kad želimo uobličiti naše misli, ilustrirati želje i ideje. One su neodvojiv dio svakog stvaralaštva te predstavljaju različite odnose između umjetnika i njihovih kreacija. Olovke su produžetci naših umova koji nam omogućavaju da prenosimo informacije kroz medije i vrijeme, skupljamo i stvaramo znanje."

Foto: Promo fotografije

S ovom misli na umu Studio Markunpoika napravio je kolekciju vazi koje istražuju odnos između ovog masovno korištenog oruđa i njegove svrhe.

Foto: Promo fotografije

Markunpoika je dosadnoj olovci odlučio dati novo lice kroz svoju seriju vaza imena "Alamgamated", gdje je olovke koristio kao građevni materijal.

Foto: Promo fotografije

Lijepio ih je jednu do druge dok nije dobio čvrstu kocku od zbijenog materijala koju je potom brusio i polirao dok nije dobio unikatne vaze različitih oblika i uzoraka.

Foto: Promo fotografije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije