Novi prioriteti

Kad je udobnost bitnija od dizajna

naslonjac
Foto: Promo fotografije
1/3
25.02.2014.
u 15:59

Danski proizvođač namještaja Normann Copenhagen predstavio je dvosjed i naslonjač kako bi nadopunio seriju Swell Sofa, koju je osmislio švedski dizajner Jonas Wagell.

Inspiracija iza Swell Sofa kolekcije zapravo je način na koji se tijesto diže nakon što se umijesi. "Kruh je dobar način za opisati formu", rekao je Wagell za dizajnerski portal Dezeen. "Samo ta riječ jako dobro ilustrira koncept prije nego ga ljudi vide", dodao je.

Foto: Promo fotografije

Svaki komad - trosjed, dvosjed i naslonjač, ima mekane naslone za ruke i zaobljeni naslon, a od poda su odvojeni metalnim nogama.

Oblik je postignut prekrivanjem drvene strukture pjenom koja je zatim tapecirana, a dolazi u čak 21 boji!

Foto: Promo fotografije

Novi komadi iz serije predstavljeni su na Stockholm Design Fairu početkom veljače, dok je trosjed predstavljen tijekom milanskog tjedna dizajna prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije