Porto Spalatno, restoran s tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom nedavno je otvorio svoja vrata u u krugu jedinog resorta s 5 zvjezdica na splitskom području - „La Meridien Lava“ u Podstrani te obogatio jaku gastronomsku scenu ove dalmatinske meke.
Podstrana, turistički biser Jadrana, udaljena samo 7 kilometara od centra Splita, posljednjih se godina zbog svog idealnog položaja i pristupačnog ulaza u more sa šljunčanim plažama razvija kao elitno predgrađe grada Splita. Odnedavno razlog više za posjetu Podstrane je upravo restoran - konoba Porto Spalato prekrasnog ambijenta i još bolje spize. Naime, oni koji su već imali priliku kušati specijalitete njihove kuhinje sa sigurnošću tvrde da je to mjesto s izvrsnim svježim morskim specijalitetima i možda najboljom ribljom juhom te salatom od hobotnice, na daleko.
Kao točka na "I" na ove sjajne recenzije je dokazani Chef kuhinje Željko Ljubas koji je svoj renome stekao u sarajevskom restoranu "Luka Sarajevo". On je nedavno svoja iskustva iz potvrđeno najboljeg ribljeg restorana u BiH prenio i u blizinu Splita, gdje brojnim gostima svakodnevno priređuje "praznik za nepce".
Ako vas put nanese na ovu stranu Jadrana, konobu "Porto Spalato" svakako ne smijete zaobići, mada je takav spektakularan gastronomski užitak vrijedan i neplanskog odlaska u Podstranu.
Ono što je bitno napomenuti je da nije riječ o sezonskom restoranu, nego da će "Porto Spalato" svoja vrata držati otvorena tijekom čitave godine.