moderno i sa stilom

Jeste li spremni za ovaj trend? Crne kuhinje hit su u uređenju interijera

Foto: IKEA
1/8
01.12.2021.
u 06:30

Razmislite o pozadinskom zidu. Zanimljive pločice bit će odličan dodatak kuhinji. Mogu biti posve crne, ili u zanimljivoj kombinaciji boja i uzoraka

Nemamo često priliku vidjeti potpuno crne kuhinje - mnogi ih izbjegavaju jer se boje "zatvaranja" prostora, ali i zbog teškoće njezina održavanja i čišćenja. Međutim, upravo su crne kuhinje u posljednje vrijeme na listi najpopularnijih. Ako razmišljate o preuređenju doma ili samo kuhinje, evo par stvari na koje trebate paziti ako je vaša odluka pala na crne fronte.

Foto: IKEA

Odlučite li se za posve crnu kuhinju svakako, neovisno o veličini prostora, birajte mat varijantu. Sjajne fronte u crnom izgledat će napadno. Da biste razbili crnilo i stvorili dinamiku u kuhinji dodajte drvene elemente koji će dati toplinu - to mogu biti radne ploče ili barski stolci.

Foto: Emmezeta

Izaberite detalje u boji - zelena, crvena i žuta odlično će izgledati, u malim količinama u crnoj kuhinji. Svakako dodajte biljke, recimo začinsko bilje, koje će biti zanimljiv akcent.

Foto: Emmezeta

Ako je kuhinja u open space prostoru igrajte na kontraste. Crna kuhinja odlično će izgledati uz bijeli blagovaonski stol.

Foto: IKEA

Razmislite o pozadinskom zidu. Zanimljive pločice bit će odličan dodatak kuhinji. Mogu biti posve crne, ili u zanimljivoj kombinaciji boja i uzoraka.

Foto: IKEA

Crne kuhinje su, baš kao i bijele, odličan izbor jer se, u pravilu, odlično slažu sa svim bojama i uzorcima, jedini problem koji se može pojaviti je zagušenje prostora, posebno u malim kuhinjama, ali i tome se može doskočiti  - dodavanjem staklenih kuhinjskih elemenata i zanimljivom rasvjetom integriranom ispod elemenata.

Foto: Emmezeta

Foto: IKEA

Foto: IKEA

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije