VRUĆI TREND

Jeste li čuli za jednorogovu pljuvačku?

Home Talk/Serendipity House
01.06.2017.
u 08:10

U kratkom je vremenu ovaj trend uređenja dekora bojom za sve površine imena "jednorogova pljuvačka" osvojio kreativce i virtualni svijet

Ne, nije riječ o narodnom lijeku za neku kroničnu bolest, nego o najnovijem viralnom trendu ukrašavanja dekora. Posrijedi je korištenje proizvoda za bojanje stakla, drva, metala, tkanine, betona, pa čak i laminata imena Unicorn SPiT (eng. jednorogova pljuvačka), koji je jednostavan za upotrebu, a omogućava transformaciju uobičajenih predmeta u prava mala remek-djela.

Foto: Deanna Leigh

U kratkom je vremenu postao omiljen među kreativcima koji sami preuređuju svoj namještaj, ali i umjetnicima jer je jednostavan za korištenje te osigurava jedinstvene rezultate. Podsjeća na slikanje akvarel tehnikom jer se boje apliciraju na navlaženu površinu, prekriju plastičnom navlakom i zaglađivanjem kroz navlaku pomiješaju do željenog učinka. Provjerite kako se nanosi jednorogova pljuvačka na namještaj.

Vrlo lako možete prigrliti ovaj trend ako vas zanimaju kreativne transformacije namještaja, okvira za slike, vaza i sličnih dekoracija. U jednom potezu možete obojiti neki predmet, napraviti na njemu sjajnu glazuru i dobiti metalik finiš. S obzirom na to da se boje miješaju i pretapaju jedna u drugu, te podsjećaju na dugu, proizvod je dobio ime po mitskom liku jednorogu. Unicorn SPiT dostupan je u deset boja, a može se kupiti online - samo budite pažljivi, jer također postoji istoimeni proizvod koji je u stvari lubrikant.

Donosimo vam nekoliko završenih projekata u kojima je korištena "jednorogova pljuvačka".

Foto: All Things New Again

Foto: All Things New Again

Foto: Make Your Own Wooden Signs

Foto: Home Talk

Foto: Home Talk

Foto: Serendipity House

Foto: Serendipity House

Foto: Serendipity House

Foto: Sandy Jones

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije