novo u gradu

Jedna od najljepših zagrebačkih terasa skriva se u Tkalčićevoj

Filip Popović
14.05.2024.
u 14:07

Više od 20 vrsti biljaka raspoređeno je na tri etaže koje primaju 70 gostiju, a terasa uz glavni dio ima i manje platoe za intimnija druženja. Ona je najljepša upravo u ovo vrijeme kada su sve biljke u cvatu

Jedna od najljepših gradskih restoranskih terasa, ona u Tkalčićevoj 39, ispunjena je do posljednjeg mjesta posljednjih tjedana. Brojni Zagrepčani i gosti Grada uživaju u pogledu na kaptolske krovove i crkve. Na više od 140 m2 restoran The Bull svakodnevno predstavlja najbolje mesne gastro užitke poznatog hrvatskog obiteljskog OPG-a Škokić, poljoprivrednog gospodarstva prepoznatog diljem Hrvatske.

Foto: Filip Popović

Više od 20 vrsti biljaka raspoređeno je na tri etaže koje primaju 70 gostiju, a terasa uz glavni dio ima i manje platoe za intimnija druženja. Ona je najljepša upravo u ovo vrijeme kada su sve biljke u cvatu i ovo mjesto čine čarobnim izborom za gastro uživanja u samo centru grada.

Foto: Filip Popović

The Bull gostima predstavlja prave proteinske bombe poput palete steakova, od suhomesnatih komada do sočnih i aromatičnih dry age steakova. Ljubitelji mesa mogu uživati u impozantnim komadima odležane junetine - tamno crvenim i smeđim steakovima, onima s kostima rebara (tomahawk), ramsteku, dry age i wet age steakovima.

Foto: Filip Popović

Tu je širok izbor od vrhunski poznatih ćevapa iz mesnice Škokić do gurmanskih pljeskavica, gurmanskih šiš ćevapa, uštipaka i punjenih vješalica. Tu su i nezaobilazni specijaliteti od piletine koja je također domaća, a uključuje punjeni pileći zabatak s buđolom i dimljenom goudom, pileći ražnjić u domaćem hamburger i brojna druga jela.

Foto: Filip Popović

Majstori roštilja u The Bullu rade isključivo na grill rešetci, koja igra ključnu ulogu u postizanju savršenog okusa mesa. Dry age meso pažljivo odležava do 62 dana, čime se postiže posebna tekstura i intenzivan okus. Priprema svakog beefsteaka obavlja se s posebnom pažnjom i preciznošću, odražavajući umjetnost roštiljanja.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije