domaći dizajn

Jedna od najljepših tapeta na svijetu izložena u Beogradu – dizajn potpisuje Hrvatica

08.11.2022.
u 12:36

Upravo će u Beogradu Studijo Wallart predstaviti svoju nagrađivanu tapetu Maslinik, za koju su ove godine dobili prestižnu nagradu German Design Awards i koja je i službeno proglašena jednom od najljepših tapeta na svijetu

Ovog tjedna u Beogradu počinje 58. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije kao i sajam mašina i alata za drvnu industriju, koji će od 8. do 13. studenog predstaviti brojne inovacije, vrhunski dizajn, kvalitetu i funkcionalnost namještaja, a priliku za predstavljanje pred više od 20.000 posjetitelja dobit će i brojni mladi dizajneri.

Jedan od vodećih sajmova u jugoistočnoj Europi ove godine u fokus stavlja proizvođače i kompanije okrenute dokazanoj kvaliteti i inovaciji, a okuplja veliki broj arhitekata, dizajnera, distributera, poslovnih ljudi i kupaca iz cijeloga svijeta.

Jedna od izlagačica na Sajmu bit će i mlada hrvatska dizajnerica Josipa Maras, vlasnica najveće hrvatske tvornice tapeta – Studija Wallart. Upravo će u Beogradu Studijo Wallart predstaviti svoju nagrađivanu tapetu Maslinik, za koju su ove godine dobili prestižnu nagradu German Design Awards i koja je i službeno proglašena jednom od najljepših tapeta na svijetu. Uz Maslinik, posjetitelji će moći vidjeti i najnoviju kolekciju inspiriranu grčkom mitologijom, astrologijom i jesenskim bojama.

„Tapeta je medij koji nam daje mogućnost da se umjetnost implementira na što efikasniji način u naš suvremeni život. To mi je glavna inspiracija kod stvaranja. Po struci sam slikarica i svaka moja tapeta zapravo je slika, ali ne ona koja visi na zidu na klasični način, već može ukrasiti hotelsku sobu, poslovni prostor, restoransku kuhinju, privatnu kupaonicu – bilo koji prostor koji želite obogatiti. Biti prepoznat kao najbolji je dodatni vjetar u leđa i potvrda struke, koja raduje koliko i širok osmijeh zadovoljnog klijenta“, ističe Josipa Maras.

Josipine tapete osim lijepim muralima koji prikazuju cvjetne uzorke, geometrijske linije, omiljene dječje junake ili poznata remek djela, osvojile su tržište jer su green – što znači da su sigurne za korištenje u unutarnjim i vanjskim prostorima.

Da njihov rad ne poznaje granice, dokazali su inovacijom – vodootpornim tapetama. Posjetiteljima u Beogradu će predstaviti i nekoliko struktura tapeta – lan, glatki i metalizirani efekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije