Nećete ju ni primjetit

Izumljena nevidljiva kaciga za bicikliste!

Izumljena nevidljiva kaciga za bicikliste!
Foto: Dom i vrt
1/4
09.11.2013.
u 10:00

Većina biciklista buni se kako su kacige neudobne, ograničavaju vidljivost i jednostavno su nepraktične. Dizajnerski dvojac iz Švedske pronašao je način kako kacige učiniti udobnima i modernima!

Švedske dizajnerice Anna Haupt i Terese Alstin obožavaju biciklirati, no, usprkos brojnim upozorenjima i svijesti o opasnostima, kacigu rijetko nose.

"Nepraktična je i neudobna", jedan je od razloga zbog kojeg ovaj plastični komad biciklisti najčešće ostavljaju kod kuće, a Anna i Terese svojim izumom, takozvanom nevidljivom kacigom imena Hövding, odlučile su stati opasnoj vožnji na kraj.

Njihova kaciga zapravo funkcionira poput zračnog jastuka u automobilima - pri padu se aktivira okidač koji napuše kacigu, skrivenu u ovratniku od tkanine.

Kaciga se aktivira pri padu

Tijekom vožnje skrivena je u ovratniku

Ovratnik u kojem se krije kaciga Anna i Teresa napravile su u modernom uzorku, a može se nositi u kombinaciji sa svom odjećom.

Cijeli film o ovom proizvodu pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije