DRVO + ALUMINIJ

Izraelka "ogolila" prirodu i kreirala neobične stolce

stolci
Foto: Hilla Shamia
1/8
06.08.2014.
u 12:14

Neobični stolci spoj su čempresa ili eukaliptusa uz koje onda prianja tekući aluminij.

Iz radionice Hille Shamije, izraelske dizajnerice i umjetnice, stižu neobični stolci i stolovi koji vizualno, ali i na dodir dočaravaju osjet prirode. Naime, za svoje proizvode koristi trupce drveta, čempresa i eukaliptusa, koje onda posebnom metodom u jednoj manufakturi spaja s aluminijem.

Foto: Hilla Shamia

Tekući aluminij ulijeva se u kalupe s još neosušenim, po dužini rezanim trupcima drveta, nakon čega se, zbog gorenja drveta, stvara crni sloj od ugljena između ta dva materijala.

Rezultat su neobični, ujedno i topli i hladni stolci s drvenim dijelovima na kojima se vide godovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije