DAR ZA MAJČIN DAN

Izradite svoju visilicu od cvijeća

visilica od cvijeća
The Sweetest Occasion
11.05.2017.
u 08:03

Sjajan i efektan dodatak blagovaonici, hodniku ili bilo kojoj većoj prostoriji gdje može doći do izražaja

Zašto cvijeću ne biste dali drugu dekorativnu ulogu i pretvorili ga u visilicu? Izradite sami svoj luster od cvijeća – on može biti sjajan i osvježavajuć proljetni dodatak blagovaonici, hodniku ili bilo kojoj većoj prostoriji u kojoj će sva njegova ljepota doći do izražaja. Kako nam se približava Majčin dan, možete i svoju mamu razveseliti ovim jedinstvenim i efektnim ukrasom.

Donosimo upute kako izraditi visilicu od cvijeća s bloga The Sweetest Occasion. S obzirom na to da je korišteno svježe cvijeće, ova visilica neće biti dugog vijeka. Ako želite trajniji dekorativni element u svom domu, upotrijebite sušeno cvijeće.

Materijal:

  • okvir za vezenje/štikanje
  • cvijeće s dugačkom stabljikom
  • washi vrpca
  • flaks
  • igla
  • malena metalna kopča
  • škare

Foto: The Sweetest Occasion
1. Ako niste zadovoljni njegovom bojom, okvir za vezenje oblijepite washi vrpcom željene boje ili uzorka. Washi vrpca vrsta je samoljepive trake koja služi za ukrašavanje predmeta, a kreirana je u Japanu. Dolazi u neograničenom arsenalu uzoraka i boja, a količina ljepila na njoj je takva da odlično prijanja na površinu na koju je nanesena, a jednako lako se i uklanja - bez ostavljanja tragova! Dostupna je u većini hobby art tgovina, no jednako tako vam može poslužiti obična ukrasna vrpca koju možete zalijepiti vrućim ljepilom.

Foto: The Sweetest Occasion

2. Podrežite listiće (ili trnje) sa stabljiki odabranog cvijeća. Kod ovog koraka obratite pažnju da svi cvijetovi izgledaju uniformno, tj. da na nekima ne ostavite manju količinu cvjetića.

Foto: The Sweetest Occasion

3. Flaks provucite kroz ušicu igle i osigurajte čvorićem. Zatim ga provucite kroz kraj stabljike te zavežite za ovir za vezenje tako da stablika visi nešto niže od obruča (otprilike deset centimetara). Završite dvostrukim čvorom i odrežite višak flaksa. Ovaj postupak ponovite za svaku stabljiku.

Foto: The Sweetest Occasion

4. Odrežite tri dugačka komada flaksa jednake dužine i zavežite ih za obruč na jednakoj udaljenosti jedan od drugoga. Tri završetka zavežite za metalnu kopču i vaša je visilica gotova!

Foto: The Sweetest Occasion

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije