MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložba radova nagrađivanog studija 3LHD

studio 3lhd
Foto: Privatni album
1/4
17.12.2015.
u 11:10

Pogledajte izložbu zagrebačkog arhitektonskog studija, poznatog po projektima hotela Lone u Rovinju, splitske Rive, dvorane u Balama...

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu ugostit će u vrijeme blagdana, počevši od subote 19. prosinca jedan poznati domaći arhitektonski studio, koji potpisuje niz cijenjenih projekata, mahom nagrađivanih na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Sjetite se samo Mosta hrvatskih branitelja u Rijeci, sportske dvorane u Balama, Rive u Splitu, Centra Zamet, hrvatskog paviljona na Svjetskog izložbi nekoliko projekata u Rovinju – plaže Mulini, hotela Lone i apartmana Amarin – sve to djelo je arhitektonskog studija 3LHD iz Zagreba.

Foto: Robert Demo
Unutrašnjost hotela Lone u Rovinju

3LDH poznat je i izvan granica Hrvatske, a njihovi projekti objavljuju se u uglednim stručnim i lifestyle časopisima. Sudjelovali su među ostalim na uglednim međunarodnim izložbama kao što su Venecijanski bijenale 2010. i skupna izložba New trajectories: Contemporary Architecture in Croatia and Slovenia na Harvard Graduate School of Design u SAD-u 2008.

Za svoj izniman doprinos afirmaciji hrvatske suvremene arhitekture u svijetu osvojili su brojne domaće i međunarodne nagrade.

Foto: Robert Demo
Centar Zamet u Rijeci

Od samog početka djelovanje studija 3LHD temelji se na timskom radu i teži ujedinjavanju različitih disciplina - arhitekture, urbanog i pejzažnog oblikovanja, dizajna i umjetnosti. Istražuju raznovrsna polja mogućnosti suradnje između arhitekture, društva i pojedinca.

Na izložbi, nazvanoj Interakcije 3LHD bit će prikazan presjek njihove 21-godišnje prakse kroz 250-ak radova. Više od dva desetljeća djelovanja studija predstavit će se kroz tri povezane cjeline - Ured, Suradnje i Javnost.

Foto: Robert Demo
Splitska Riva

Interakcije se ovdje odnose na metodologiju i način rada unutar samog ureda, preko suradnje sa stručnjacima i kreativcima iz različitih disciplina i struka, do odnosa arhitektonske prakse i društvene stvarnosti.

Izložbu možete pogledati do 14. veljače 2016. godine svakim danom osim ponedjeljka od 11 do 18 sati.

Foto: Robert Demo
Sportska dvorana u Balama

>>Obiteljska kuća V2 spoj je tradicije i moderne tehnologije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije