žensko druženje

Izlet koji ima za cilj potaknuti zdrave navike

Nikola Zoko
17.01.2022.
u 07:22

Sredina siječnja idealna je za početak sa zdravim navikama, ali i retreat nakon intenzivnog prosinca i svih proslava i blagdana koji su iza nas

Jedno od najposebnijih mjesta u parku prirode Medvednica, točki s koje puca pogled na Zagreb, čija srednjovjekovna utvrda priča priču o povijesti, sadašnjosti,ali i budućnosti - velebni Medvedgrad bio je domaćin ženske nedjelje sa stilisticom i modnom savjetnicom Almom Premerl Zoko.

Foto: Nikola Zoko

"Sredina siječnja idealna je za početak sa zdravim navikama, ali i retreat nakon intenzivnog prosinca i svih proslava i blagdana koji su iza nas. Sad treba započeti s kvalitetnom njegom lica i tijela, novim režimom prehrane, ali i naučiti ugoditi tijelu kako bi bilo zdravo i vitalno" - kaže Alma i otkriva kako je Medvedgrad odabrala s posebnim razlogom. Intrigantna utvrda krajem je prošle godine, nakon dugogodišnjeg preuređenja, otvorila svoja vrata posjetiteljima, bogata zbirka priča priču o životu na ovoj utvrdi, ali i ljepoti ovog parka prirode. Znate li da se na Medvedgradu nekad kuhalo koristeći neobične začine, kako je tu svoje haljine pokazala Barbara Celjska koja je u legendi poznata kao Crna kraljica, kako u okolici Medvedgrada na početku ljeta rastu orhideje...
 
Foto: Nikola Zoko

Upravo o tome se slušalo na samom početku ove ženske nedjelje kad je grupa krenula u razgledavanje muzejskog postava. 
Prva radionica započela je sa Zeotexom u kojem se nalaze fine mikro čestice zeolita - minerala budućnosti. Vanja Horvat, direktorica tvrtke Mavex, pokazala je u svojoj radionici kako Zeotex koristiti u svakodnevnom životu - kako njime prati voće i povrće kako bismo otklonili otrove iz kore, štetne čestice iz zemlje, ali i kako ovaj mineral koristiti u beauty rutini.

Foto: Nikola Zoko

 
Revitalizirane i svježe, žene su krenule s isprobavanjem revolucionarne Teenlifting metode koju je pokazala dr.Sanja Malbaša Gošović, začetnica i vlasnica ovog hvalevrijednog koncepta kojim se potiče rad mišića koji kad su zdravi i čvrsti, pomažu u zatezanju kože lica i tijela.
 
Foto: Nikola Zoko

Što jesti kako bi bili fit? To je svojim nedjeljnim ručkom pokazao Zvonimir Papak, vlasnik PapaMo restorana iz Velike Gorice čiji su proteinski tanjuri, piletina i posebno pečena svinjska rebrica bili prava gozba! Nakon ručka, u podrumu Medvedgrada Irena Lučić (DiWine) održala je žensku radionicu kako piti vino, sipajući u čaše opojni plavac i rose vinarije Antičević s Pelješca. Kako je nedjeljno poslijepodne nezamislivo bez deserta ono što je posebno oduševilo sve okupljene bili su kolači s marmeladom Plavac mali i Pošip koje proizvodi Manuela Ferić (Slavonska Vila) s Pelješca, a koje je osmislio food bloger Darko Debić (Samo jedan griz).

Foto: Nikola Zoko

 
Zima uz Women's days by modniALMAnah se nastavlja. U pripremi su dva putovanja do Valentinova - Zima u Delnicama (28.01.- 30.01.) i Zagorski retreat duše i tijela na Mariji Bistrici (04.02.- 06.02.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije