BOJANJE ZIDOVA

Izbjegavajte fušere, potpišite ugovor i provjerite cijene

Bojanje zidova
Foto: Thinkstock
16.10.2014.
u 08:30

Razmišljate o bojanju stana? Potražite provjerenog majstora, ali provjerite i cijene. I nemojte se zaletiti...

Iako je cijena važna, posao je ipak najbolje povjeriti ovlaštenim majstorima koji će izdati račun po obavljenom poslu. Zaboravite "fušere", jer osim što rade na crno, neće vam ponuditi nikakvu garanciju, a teško da ćete ga uloviti ako posao nije kvalitetno obavljen. Pri ugovaranja posla točno dogovorite što treba sve napraviti i napravite kvalitetnu izmjeru.

Foto: pixabay

Potpišite ugovor u kojem je naznačen opis poslova, rokove izvedbe i cijena. Važno je i spoemenuti tko nabavlja materijal. Ako to prepuštate majstoru, dogovorite proizvođača koji je vama po volji.

Cijene na tržištu su dosta šarolike, ali postoje i uvriježeni standardi. Tako struganje stare boje i/ili skidanje tapeta košta između 5 i 7 kn po četvornom metru. Oprez, neki majstori za skidanje tapeta traže i do 14 kuna. Gletanje zidova kreće se od 8 do 14 kuna. impregnacija stoji prosječno 3 kune, a bojanje zidova i stropova u bijelu boju od 8 do 12 kn. Želite li dom svježiti nekom drugom bojom, cijena se povećava za 2-3 kn.

Foto: pixabay

Ljepljenje tapeta kreće se od 10 do 15 kuna. Treba li zid prije bojanja i kvalitetno pripremiti, popraviti oštećenja i krpati, cijena bojanja može se popeti i do 18 kuna po kvadratu. Najniža cijena bojanja fasade je 25 kuna.

>>Ovo je 10 poslova za koje pametnije da angažirate majstora!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije