DOBRA PRILIKA

Izabrali smo 5 komada namještaja s Njuškala koje bi odmah preselili u naš dom

Rabljeni namještaj
Foto: Shutterstock
1/6
26.05.2023.
u 15:49

Namještaj je jedna od najboljih stvari koju možete kupiti rabljeno, ali to vrijedi samo kada odaberete prave komade. Zato smo provjerili ponudu s Njuškala kako bi opremili dom jedinstvenim komadima.

U svijetu u kojem sve češće mijenjamo funkcionalne stvari, od mobitela do tenisica, često se odričemo savršeno funkcionalnih predmeta. Srećom, to može biti i dobra stvar, pogotovo kada se radi o rabljenom namještaju. Kupovina rabljenog namještaja ne samo da štedi novac, već promiče održivost i koncept kružnog gospodarstva. Prihvaćanjem “umjetnosti” prenamjene i ponovnog korištenja možemo otključati svoju kreativnost, transformirati naše životne prostore, ali i pozitivno utjecati na okoliš.

Otkrivanje skrivenih dragulja

Kada govorimo o kupovini rabljenog namještaja, otvaramo svijet skrivenih dragulja koji čekaju da budu otkriveni. Odabirom tog namještaja prihvaćamo ljepotu različitosti i individualnosti u našim životnim prostorima, a proces revitalizacije rabljenog namještaja je avantura ispunjena kreativnošću i personalizacijom. Sve to vodi to toga da se u vašem domu može naći jedinstveni komad namještaja koji ne postoji nigdje drugdje. Mogućnosti su beskrajne, ograničene samo našom maštom, a osjećaj ponosa i postignuća kada “novi stari” komad namještaja zablista u prostoru je neopisiv.

Top 5 komada namještaja koje smo pronašli na Njuškalu

Kako bi se i sami uvjerili koja se sve blaga skrivaju po oglasnicima, pogledali smo ponudu namještaja na najvećoj njušci među oglasnicima, Njuškalu. Pošto svatko ima drugačije kriterije, naši su bili vrlo jednostavni, namještaj je trebao biti spreman za “useljavanje”, morao je biti jedinstven (ili bar ne iz nekakve kolekcije masovne proizvodnje) i morao je biti povoljan. U moru oglasa na Njuškalu bilo je teško odabrati pet komada, ali ove komade bi mi voljeli vidjeti u našim domovima.

Stol u industrijskom stilu

Foto: Njuškalo.hr

Ručno rađen stol od punog hrastovog drva je oduvijek bio pojam,a ovaj jedinstveni dizajn nam je svima zapeo za oko. Velike hrastove ploče za izradu namještaja lako se mogu nabaviti, što olakšava konstrukciju i jamči izradu gotovog proizvoda iz jednog komada. Zbog toga je hrast izvrsno drvo za blagovaonske stolove, kuhinjske radne površine i slične velike komade. Još kada izgleda kao komad prirode u vašem dnevnom boravku ili omiljenoj prostoriji za opuštanje, više ćete gledati u stolić nego u mobitel i televizor.

Singer stol

Foto: Njuškalo.hr

Ako ne znate što je singerica, googlajte ili pitajte bake i roditelje. Ako znate ili se sjećate šivaće mašine iz mladosti, onda se sjećate i stola na kojem je original singerica dolazila. Iako živimo u svijetu u kojem nije uobičajeno šivati vlastitu odjeću, neki ljudi još uvijek vole te takozvane “relikte prošlosti”. Ako ste jedan od njih i želite pokrenuti kolekciju starinskih šivaćih strojeva ili ih jednostavno želite zbog svoje starinske estetike, postoji mnogo opcija, a ovaj stolić je odličan početak kolekcije.

Masivna bombirana komoda

Foto: Njuškalo.hr

Bombiranje je tehnika izrade proizvoda gdje se u izradi zaobljavaju i ispupčuju elementi kako bi bili čvršći. Ovakvi komadi namještaja su sve rjeđi zbog svoje tehnike proizvodnje i masivnosti, što predstavlja odličnu priliku za one željne jedinstvenog komada namještaja za dnevnu ili spavaću sobu.

Stilske fotelje

Foto: Njuškalo.hr

Za razliku od modernog namještaja koji počinje škripati nakon nekoliko korištenja, klasičan namještaj izrađen od visokokvalitetnog materijala već godinama služi svoju svrhu. Ovi komadi namještaja ne samo da su dugotrajni, već jamče i izdržljivost, a izrađeni su s elegancijom i sofisticiranošću. I po definiciji, klasika ne stari. Bez obzira na trendove u dizajnu interijera tijekom nadolazećihgodina, tradicionalni će namještaj poput ovih stolaca zajamčeno ostati popularan izbor među dizajnerima bez obzira o kakvom prostoru se radi.

Vintage ogledalo

Foto: Njuškalo.hr

Ogledala postoje tisućama godina, poznato je da su drevni Egipćani izrađivali staklena ogledala sa srebrnom podlogom, dok su stari Rimljani svoja stakla podupirali vrelim metalom. Veći dio povijesti samo su si vrlo bogati mogli priuštiti veće ogledalo, ogledala su sadržavala mističnu tehniku izrade i ukrašavanja. Što se tiče dizajna, ogledala su često jedan od najlakših načina za otvaranje prostora, a vintage ogledalo može pomoći u postizanju tog malog djelića čarolije, istovremeno dodajući svoj poseban stil.

Utjecaj na okoliš

Nije sve u nama, značaj ponovne uporabe namještaja nadilazi osobni užitak. Ima i značajnu ulogu u borbi protiv ekoloških izazova koje nameću prekomjerna potrošnja i otpad. Prihvaćanjem kružnog gospodarstva smanjujemo potražnju za novom proizvodnjom namještaja, koja troši ogromne količine resursa i energije. Pomaže smanjiti krčenje šuma, smanjuje emisiju ugljika i smanjuje količinu otpada koji se šalje na odlagališta. Svaki obnovljeni predmet postaje mala pobjeda protiv “kulture” bacanja i čestog mijenjanja, pokazujući da i održivost i stil mogu ići ruku pod ruku. Njuškalo može biti riznica fantastičnih komada namještaja, ali i svega drugog, od dizajnerskih komada odjeće do tehničkih uređaja.

Kupovina i oživljavanje”davanje nove prilike” rabljenom namještaju s Njuškala više je od trenda, to je pomak u načinu razmišljanja prema održivijoj budućnosti. Dajući ovim skrivenim draguljima s najvećeg oglasnika u Hrvatskoj drugu priliku, udahnjujemo novi život u naše prostore dok istovremeno njegujemo okoliš pretvarajući potencijalno odbačene predmete u dragocjenu imovinu. Istražite svijet rabljenog namještaja na Njuškalu i učinite nešto dobro i za sebe i za planet.

Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije