radionica

Isprobali smo pećnicu u kojoj nema kondenzacije ni dima i u kojoj vam jelo ne može zagorijeti

28.05.2024.
u 14:51

Bora aparati dostupni su u Nobellu, zagrebačkom studiju kuhinja kojeg vode projektantice kuhinja Ivana Karlović i Vedrana Sekula Žeželj

Jedna od najvećih investicija pri opremanju doma svakako je kuhinja. Prvo, kuhinja nije neki potrošni komad namještaja koji ćete baciti nakon godinu ili dvije, stoga je bitno da je kvalitetna. Iz istog razloga važno je da funkcionalna, a nije zanemarivo i da se stilski i estetski uklapa u ostatak interijera. Osim toga, kuhinja je za mnoge srce doma, mjesto u kojem se okupljaju obitelji i prijatelji i mjesto koje je puno više od pripreme hrane. U današnjem stilu života rijetko je kuhinja prostorija za sebe, često je dio open space prostora koji uključuje i blagovaonicu i dnevni boravak. I tu dolazimo do ključne stvari - važnosti kvalitetnih kućanskih aparata, a danas je izbor zaista velik.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Njemačko-austrijski brend Bora jedan je od predvodnika u tom području. Vođeni motom „više od kuhanja“, predstavljaju holistički koncept kuhinje koji integrira kuhanje, prehranu i životni stil. A kako takva filozofija izgleda u praksi, prikazano je na radionici u Nobell studiju kuhinja. Juraj Grabarić, iskusni roštilj-majstor, demonstrirao je iskustvo kuhanja na Bora aparatima: pećnici Bora X Bo, roštilju Bora Tepan Inox Grill te na indukcijskim pločama s napom Bora Classic 2.0 i Bora M Pure.

U svojem kuhanju, Juraj Grabarić preferira minimalistički pristup i fokus na kvalitetne namirnice, uz što se Bora aparati idealno uklapaju. Naglašava važnost prirodnog okusa hrane, bez previše dodataka pa je na radionici pokazao kako, uz Bora aparate, dobiti najbolje od svake namirnice.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Bora X Bo pećnica iznimno je laka za korištenje, ne može biti jednostavnija nego što je. Oduševila me čim sam je prvi put koristio jer je praktična i čuva kvalitetu namirnice. Peče brže od klasične pećnice, a njezina ljepota je u tome što sve sama radi, recimo preporučuje temperaturu i dužinu pečenja – rekao je Grabarić koji je u pećnici pripremio losos i povrće. Nakon lososa u Bora X Bo pećnici, pripremio je ramstek: jedan odrezak ispekao je na Bora Tepan Inox Grillu, drugi na Bora M Pure indukcijskoj ploči s napom, a oba rezultata stvorila su zazubice među okupljenima na radionici.

Bora aparati dostupni su u Nobellu, zagrebačkom studiju kuhinja kojeg vode projektantice kuhinja Ivana Karlović i Vedrana Sekula Žeželj. Ono po čemu se ovaj studio razlikuje od svih drugih na tržištu je pristup prema klijentu. Naime, Ivana i Vedrana učinit će sve kako bi vam osigurale idealnu kuhinju. Prilagodit će se vašem budžetu, predložiti nekoliko varijanti za vaš prostor i najvažnije - slušati vaše želje. U svom su poslu beskrajno transparentne i uvijek će vas uputiti u najsitnije detalje svakog elementa kuhinje pa tako i kućanskih aparata.

­- Nobell studio kuhinja u ponudi ima niz Bora aparata: Bora Classic 2.0. s tepanom, zasebnom napom i flex indukcijskom pločom, Bora M pure indukciju s napom, Bora X Bo pećnicu, a u dolasku je Bora QVac ugradbena vakumirka te još nekoliko inovativnih noviteta za kuhanje. Iz toga razloga vjerujemo da je ovo tek prva u seriji radionica s Jurjem, a svaka sljedeća bit će još atraktivnija i bogatija uređajima – rekle su vlasnice Nobella.

Na radionici je predstavljeno iskustvo kuhanja na Bora aparatima za čiju se inovativnu tehnologiju odlučuje sve više kupaca. Bora sustavi čine kuhanje ugodnijim iskustvom, a njihova jednostavnost upotrebe i lakoća održavanja faktori su koji dodatno pojačavaju privlačnost brenda. Kuhinjski aparati poznati su po svojoj visokoj tehnološkoj izvedbi i minimalističkom dizajnu, a najjednostavnije ih je upoznati kroz Borine klasike.

BORA X BO pećnica nudi savršeno iskustvo kuhanja. Intuitivno korištenje olakšava pripremu jela, a istovremeno je moguće koristiti čak tri puna pladnja. Para se proizvodi nježno i ravnomjerno jer je jedna od posebnosti pećnice upravo automatsko dodavanje, odnosno oduzimanje pare, ovisno o namirnici koja se priprema, čime se čuva njezina kvaliteta. Zahvaljujući optimalnoj raspodjeli topline, pećnica osigurava ravnomjerno pečenje, čak i pri korištenju svih triju razina odjednom. Može se koristiti za kuhanje na pari, pečenje, prženje, isušivanje namirnica, izradu jogurta… Održavanje je potpuno pojednostavljeno te se čisti tabletom i vodom, slično kao perilica posuđa. Ne treba zanemariti ni estetski aspekt: elegantan dizajn s crnim okvirom, čistim linijama i jasnim zaslonom čine Bora pećnicu ne samo funkcionalnim, već i estetski privlačnim dodatkom svakoj kuhinji. Ako planirate kupnju pećnice, s ovom ne možete pogriješiti, promijenit će vam život jer ona radi sve sama, a više vam nikad ni jedno jelo neće biti premalo ili prejako pečeno.

Drugi adut svakako je Tepan Inox Grill izrađen je od nehrđajućeg čelika i osigurava ravnomjerno pečenje mesa i ribe bez gubitka sočnosti. Brzo zagrijavanje omogućuje postizanje visokih temperatura u kratkom roku. Budući da je izrađen od jednog komada čelika, nema spojeva pa se toplina optimalno raspoređuje, a svaki zalogaj ima vrhunski okus. Uz meso i ribu, praktičan je i za pripremu povrća koje postaje hrskavo, s očuvanim vitaminima i mineralima. Čišćenje je jednostavno, dovoljno je nakon upotrebe preliti čašom vode ili staviti kocku leda na vruću površinu i sastrugati ostatke. U kombinaciji s Bora sustavima za odvodnju pare, kuhinja se čuva od masnoća i mirisa roštilja.

Govoreći o sustavima odvodnje pare i mirisa, ističu se Bora Classic 2.0 i Bora M Pure. Bora Classic 2.0 donosi izuzetno estetsko i iznimno tiho kuhanje s mogućnošću upotrebe čak četiri lonca istovremeno na indukciji ili kombinaciju s Tepan Inox Grillom. Upravljanje je jednostavno, pomicanjem prsta po centralnoj kontroli, a potpuno ravnog i minimalističkog dizajna idealno se uklapa u moderne kuhinje. Izuzetno je tiha, čak i pri visokim razinama snage, zbog čega je kuhanje ugodno. Automatsko prilagođavanje razine snage usisavanja trenutnom načinu kuhanja dodatno olakšava upotrebu, smanjujući potrebu za ručnim podešavanjem. I čišćenje je vrlo praktično jer se dijelovi, koji dolaze u dodir s parom, lako uklanjaju i peru u perilici posuđa.

1/13

Bora M Pure inovativni je sustav za isisavanje pare, mirisa i masnoća, ugrađen izravno u radnu ploču. Osigurava brzo i učinkovito kuhanje bez neugodnih mirisa u kuhinji, a jedinstvena tehnologija omogućuje automatsko prilagođavanje jačine isisavanja prema potrebama i intenzitetu kuhanja. Intuitivna je za korištenje, a jednostavna za čišćenje zahvaljujući glatkoj površini i mogućnosti pranja u perilici posuđa. S integriranim senzorima za detekciju masnoće i pare, Bora M Pure osigurava svjež i čist zrak tijekom kuhanja, a prikladna je za lonce, tave i posuđe raznih oblika i veličina. Dvije površinske indukcije na desnoj strani mogu se povezati kako bi stvorile jednu veliku zonu za optimalno grijanje velikog posuđa. Dvije pojedinačne zone na lijevoj strani idealne su za manje lonce i tave.

Da zaključimo, Bora aparati osvajaju dizajnom, estetikom, ali i funkcionalnošću kojom se može pohvaliti rijetko koji proizvođač kuhinjskih aparata, stoga ih svakako uzmite u obzir ako opremate kuhinju. I javite se Ivani i Vedrani jer one zaista znaju kako ispuniti sve želje kada su kuhinje u pitanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije