Ušteda energije

Infracrveni paneli griju bolje, a troše manje

Promo
09.06.2017.
u 10:28

Osim što su energetski učinkoviti, ovi paneli izgledaju senzacionalno - mogu "glumiti" ogledalo, omiljenu sliku, dolaze u svim bojama... potpuno su personalizirani i jedino ograničenje je mašta investitora

Ljeto je, nije tajna, pravo vrijeme da krenete u pripreme za zimu, naravno ovisno o vrsti grijanja koje imate instalirano. No, novost je da se na domaćem tržištu pojavio – Ekosen - sustav grijanja koje počiva na infracrvenoj tehnologiji te nudi brojne prednosti u odnosu na konvencionalne načine grijanja. Tvrtka u vlasništvu slovenskog inovatora Aleša Babiča, otvorila je prodajni salon u Zagrebu na Samoborskoj cesti 147. Infracrvenatehnologija je ekonomičnija i učinkovitija od ostalih vrsta grijanja, pogodna je za prostore stambene i industrijske namjene, a nudi smanjenje troškova od 35 posto (plinsko grijanje) pa do 65 posto kada je riječ o grijanju na lož ulje.

Foto: Promo

Grijaći IR paneli SUNLIFE pretvaraju gotovo 100 % električne energije u toplinu koju predmeti apsorbiraju putem energije infracrvenih valova i odašilju je natrag u obliku topline, koja se djelomično prenosi u zrak, a  djelomično na predmete u okolini. Dakle IR valovi ne griju zrak kao uobičajeni sistemi grijanja, već pretvaraju prostor u jedan veliki niskotemperaturni radijator.

Zahvaljujući drukčijem načinu prijenosa topline u prostor ovi paneli ne isušuju zrak i ne kovitlaju ga.  Zbog toga se ne podiže prašina, što je naročito važno za osobe koje su alergične na prašinu te osobe koje imaju respiratorne probleme. Ploče je, za razliku od radijatora, jednostavno čistiti što ih čini higijenski prihvatljivijima. Osim toga, dolaze u svim bojama i oblicima, a mogu čak izgledati i kao ogledala, omiljene slike...

Foto: Promo

IR paneli su financijski pristupačni jer je moguće investirati korak po korak, odnosno prostoriju po prostoriju tempom koji svatko može odrediti u skladu s vlastitim financijskim mogućnostima. Budući da ložionica, kotlovnica ni dimnjak nisu potrebni, početna investicija je znatno niža u usporedbi s drugim sustavima za grijanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije