Talijanski dizajn i pješčane plaže

Indira kreirala kolekciju vrtnog namještaja

namjestaj
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/9
16.06.2014.
u 00:00

Donosimo priču o prekrasnom vrtnom namještaju koji nosi dizajnerski potpis pjevačice Colonije

Kada nam je svoj novi poslovni pothvat najavila prije nekoliko mjeseci, bili smo iznenađeni i u nevjerici. No, pjevačica Indira Levak realizirala je ono što je naumila i na tržište upravo plasirala svoju prvu kolekciju vrtnog namještaja! I to u pravi trenutak, na samom početku ljeta kada su sjedeće garniture za vanjske prostore upravo najtraženiji komadi... Otkud uopće zaštitnom licu Colonije ambicija da se baci u dizajn namještaja? Ideja se, kaže, rodila kada je ušla u proizvodni pogon profesionalnih sprava za vježbanje kojeg godinama vodi njen novopečeni suprug Miroslav Levak.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Fascinacija željezom

- Odmah sam vidjela veliki potencijal za nešto što me odavno fasciniralo, a to je namještaj od željeza. Oduvijek sam ga primjećivala jer se izvrsno slaže sa svim
drugim materijalima, poput drveta, kože i kamena. Malo ljudi zna za moju strast prema uređenju i dizajnu, a krenuti s dizajnom namještaja za eksterijere činilo mi se kao dobar prvi korak koji moram svladati prilikom ulaska u taj svijet - objašnjava Indira.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Svijet dizajna namještaja jako dugo joj je privlačan. U njega je, objašnjava, uvijek zavirivala kroz razne časopise, na putovanjima, kroz uređenje svog doma na koje je izrazito ponosna.

- Najviše me fascinira moderan stil, minimalizam, čiste i ravne linije, no prvenstveno kvaliteta. Kako sam često znala naići na namještaj loše kvalitete, sada mi se ukazala prilika da kroz svoju kolekciju to ispravim. Čvrstoća i dugovječnost vodile su me kroz dizajn svakog od ovih komada, a dodatnu inspiraciju našla sam za vrijeme nedavnog putovanja u Veronu gdje me naprosto oduševio talijanski dar za dizajn!

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Desetak garnitura, koliko je osmislila za prvu kolekciju, posve su različite. Ima tu i nešto klasičnijih i jednostavnih komada s dozom romantičnog štiha, no prevladavaju moderne linije, crna i bijela boja te sjajne, metalne površine, staklo, jastuci u hladnim bojama...

Prostor kao inspiracija

- Moju je kolekciju namještaja teško opisati jer svaki komad priča priču za sebe, od najsitnijih detalja pa do završne obrade.
Ono što me inspiriralo bila je misao na prostor za kojeg dizajniram, bilo to dvorište, obala, pješčana plaža, ugostiteljski objekti. Svakom sam komadu podarila puno ljubavi, uvjerit ćete se u to!

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Ovo je tek prva kolekcija namještaja popularne pjevačice i definitivno nije za “baciti u vodu”. S obzirom da se ovako dobro snašla, sudeći po njenim riječima, uskoro se mogu očekivati novi komadi...
- Za sve u životu, pa i kreiranje namještaja, mislim da treba imati dara. To se ne može naučiti već se s tim jednostavno rodi. Osim dara za glazbu, Bog mi je podario i vrlo dobar osjećaj za prostor, prostorno uređenje i dizajn. U ovaj sam posao ušla s velikom dozom optimizma i vjere u sebe - zaključila je Indira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije