MULTIFUNKCIONALNO

Imate mali stan? Možda je kolekcija Lilla pravo rješenje...

namještaj za male stanove
Foto: jessica-herrera.com
1/11
10.09.2015.
u 11:30

Predstavljamo rad studentice Jessice Herrere, modernu kolekciju namještaja Lilla, predstavljenu na sajmu Messe Frankfurt

Američka studentica dizajna Jessica Herrera oduševila je žiri i posjetitelje sajma dizajna u Frankfurtu svojim radom Lilla. Riječ je kolekciji multifunkcionalnog namještaja namijenjenog skučenim prostorima i malim stanovima u koje često ne možemo smjestiti sve ono što bismo trebali i željeli.

Inspirirana studentskim sobama i tijesnim stanovima koje je dijelila sa cimerima, ali i skandinavskim dizjanom, mlada je dizajnerica oblikovala moderne, minimalističke komade koji se mogu iskoristiti za više namjena, pa time zauzimaju manje prostora. Također, mogu se prilagoditi raznim prostorima.

Foto: jessica-herrera.com

Svi komadi - od taburea, preko police, noćnog ormarića i klupe lagani su za transportiranje i postavljanje te jednostavni za korištenje. Usto, u izradi su upotrebljavani održivi ekološki materijali koji se kasnije mogu reciklirati. Svaki komad napravljen je od kombinacije javorova drveta, merino vune i aluminija.

Tabure ima nekoliko funkcija: osim za sjedenje, može poslužiti i kao odlagalište prljavog rublja ili drugih sitnica - čarapa, dječjih igračaka, rukavica i šalova... Usto, presvučen je željeznom konstrukcijom koja ga čini idealnimklub stolićem. A kada poželite istovremeno imati i jedno i drugo, konstrukciju samo skinete sa taburea.

Foto: jessica-herrera.com

Stol prikazan na uvodnoj fotografiji u svojoj unutrašnjosti i u unutarnjoj strani radne plohe krije mogućnost skladištenja pribora za jelo, tanjura i ostalih kuhinjskih gadgeta, dok drugi dio stola može biti mjesto za odlaganje radnog pribora, papira, dokumenata, prijenosnog računala.... Kako se te dvije funkcije ne bi miješale i kako bi jedna mogla biti zatvorena dok koristimo drugu, radna površina podijeljena je u dva dijela.

Klupa je idealna za kuhinje i hodnike, no isto tako, okretanjem tapeciranog dijela na drugu stranu može poslužiti kao stol za glačanje.

Foto: jessica-herrera.com

>>Savršeno iskorišten mali stan od 42 četvorna metra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije