NOVA ZELENA OAZA

IKEA zasadila urbani vrt na krovu nebodera u centru Zagreba

ikea urbani vrt neboder
Foto: Promo fotografija
1/5
14.06.2016.
u 12:52

Četverodnevni festival Design District Zagreb začinit će urbani vrt na krovu Drvenog nebodera na Iblerovom trgu i uzbudljivo natjecanje Hacking IKEA

U sklopu festivala Design District Zagreb koji će tijekom četiri dana, od 16. do 19. lipnja, zonu oko zagrebačke Martićeve ulice prometnuti u urbani centar dizajna, tvrtka IKEA građanima će predstaviti prvi IKEA urbani vrt u centru Zagreba.

Uzbudljivoj atmosferi festivala koji ovoga proljeća donosi pozitivan duh kreativnosti i entuzijazma na ulice naše metropole, doprinijet će i prvo Hacking IKEA natjecanje u Hrvatskoj.

Sudjelovanjem na festivalu Design District Zagreb, IKEA želi ohrabriti što veći broj ljudi da razmišljaju izvan okvira i upotrijebe maštu, znanja i vještine kako bi svoju svakodnevicu učinili još kvalitetnijom, a prostor u kojem žive prilagodili vlastitim navikama, potrebama i željama i snovima. Vjerujemo kako upravo dizajn, kao stvaralačka djelatnost koja potiče kreativnost i pomiče granice, može unaprijediti živote naših sugrađana, ali i doprinijeti daljnjem razvoju zajednice - istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer u kompaniji IKEA Hrvatska.

Projekt IKEA urbanog vrta počiva na ideji stvaranja zelene oaze u srcu užurbanog grada, a cilj je građane dodatno potaknuti na uzgoj biljaka u svome domu. Naime, prema istraživanju „Život kod kuće“ kojega IKEA provodi svake godine, čak 84% Zagrepčana ima terasu, balkon ili loggiu, a 70% ih uzgaja biljke u svome domu. IKEA urbani vrt posjetiteljima će pružiti inspiraciju i ideje koji će im pomoći da vlastite vrtove, balkone i terase prometnu u utočišta od svakodnevnog stresa i obaveza.

Lokacija prvog IKEA urbanog vrta u Zagrebu pažljivo je birana, a radi se o najstarijem zagrebačkom neboderu, najpoznatijem ostvarenju cijenjenog arhitekta Drage Iblera, poznatijem kao „Drveni neboder“ (Iblerov trg 7). Krov 11. kata Iblerovog nebodera tako je i sam arhitekt zamislio kao mjesto za odmor i druženje stanara, a projekt IKEA urbani vrt vraća mu njegovu prvobitnu namjenu.

Svi posjetitelji moći će tijekom trajanja festivala Design District Zagreb posjetiti IKEA urbani vrt, a posebna atrakcija svakako će biti jedinstveni pogled na vizuru grada. Za sve one željne uživanja u dobroj glazbi i zdravim zalogajima, IKEA je priredila i kulinarsko-glazbenu poslasticu u suradnji s DJ kolektivom FRüHSTüCK koji će se, uz degustacije IKEA Food asortimana, u subotu, 18. lipnja, pobrinuti za razigrani ugođaj na krovu Drvenog nebodera.

>>U centru Zagreba: otkrivamo koja 
sve blaga skriva dizajnerska četvrt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije