Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Ikea Hrvatska po prodaji namještaja treća je u Europi i osma u svijetu

Robnu kuća Ikea Zagreb posjetilo je 1,8 milijuna kupaca, dok je u istom razdoblju internetska stranica Ikea.hr imala 13,8 milijuna posjeta
12. listopada 2018. u 09:18 0 komentara 613 prikaza
ikea nove stvari
Foto: Promo

U četvrtoj godini poslovanja Ikea Hrvatska postigla je rekordne rezultate. Ostvaren je rast prometa od 14,9 posto, a promet internetske trgovine veći je gotovo 204 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupno ostvareni promet u Ikei Hrvatska za proteklu poslovnu godinu tako iznosi više od 680 milijuna kuna, odnosno gotovo 90 milijuna eura.

ikea | Autor : PROMO Foto: PROMO

U usporedbi s ostalim zemljama u kojima poslujemo, Hrvatska je treća u Europi i osma u cijelome svijetu po rastu prodaje

-istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor Ikee Hrvatska i glavni direktor Ikee Jugoistočna Europa.

ikea nove stvari | Autor : PROMO Foto: PROMO

Tijekom protekle poslovne godine prodano je gotovo 13 milijuna proizvoda, od čega je 61,6 posto činio namještaj, a 38,4 ukrasi i dodaci za dom. Robnu kuća Ikea Zagreb posjetilo je 1,8 milijuna kupaca, dok je u istom razdoblju internetska stranica Ikea.hr imala 13,8 milijuna posjeta. Putem internetske kupovine obavljeno je 43.397 narudžbi, od kojih je više od 40 % dostavljeno putem dostavnih centara u Rijeci i Splitu te Osijeku, koji je otvoren u lipnju 2018.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.