INOVACIJA

Idealan za grad: bicikl koji stane u ruksak i teži samo 5 kg!

bicikl
Foto: impossible technology
1/6
14.11.2014.
u 11:31

Može podnijeti do 85 kg težine i ići brzinom od 25 kilometara na sat

Bicikl koji stane u ruksak? Zvuči nemoguće, baš kako se i zove ovaj nevjerojatan projekt ("Impossible"), ali inženjeri i dizajneri iz tvrtke Impossible Technology napravili su pravu malu revoluciju u dizajnu bicikla.

Ovaj bicikl teži samo 5 kg. Njegov dizajn odlikuje okvir konstruiran oko kola umjesto horizontalne cijevi koja ih inače povezaju. Sjedalo i volan su praktički iste visine. Izrađen je od ugljičnih vlakana kako bi bio što lakši i izdržljiviji, ali ima i tzv. povezujuću kutiju u sredini okvira koja je izrađena od čelika.

Foto: impossible technology

Foto: impossible technology

Maksimalno može nositi težinu od 85 kilograma, te podnijeti sva gibanja karakteristična za svakodnevnu upotrebu.

Ovaj bicikl štedi prostor tako što kombinira sedlo s torbom u jednom dijelu. Kada se sklopi, spreman je za punjenje. Može ići brzinom od 20 kilometra po satu 45 minuta, odnosno 25 km po satu regularnom brzinom. Dolazi u bijeloj i crnoj boji.

>>Genijalno: noćni ormarić koji ima izgled raskopčane košulje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije