Igračke

Plišanci su puni prašine i grinja, redovito ih čistite!

igračke
Foto: Thinkstock
1/4
17.08.2015.
u 12:29

I igračke treba s vremena na vrijeme očistiti. One od sintetičkih ili prirodnih materijala mogu biti pune grinja, prašine...

Redovito dezifinciramo dude i bočice, pribor za jelo, peremo ruke... A što je s igračkama? I njih treba povremeno oprati i dezinficirati, jer dijete ihčesto stavlja u usta.Ne moramo vas ni potsjetiti kako su netko prije toga bile na podu.

Platne igračke i omiljene plišance najbolje je povremeno oprati u perilici na niskoj temperaturi i osušiti na otvorenom. Prije pranja možete ih staviti u jastučnicu pa tek onda u bubanj. Ako je igrčka jače zaprljanja, prije pranja pospite je sodom bikarbonom, a u vodu za ispiranje ulijte i 3 žlice bijelog octa.

Foto: pixabay

Možete ih i dobro iščetkati sa sodom bikarbonom i isprašiti Dobar način borbe protiv grinja na plišancima je i zamrzivač. Stavite ih u plastuičnu vrečicu i pustite neka u zamrzivaču odstoje 24 sata.

Foto: pixabay

Plastične igračke dovoljno je oprati vodom i blagom otopinom sapunice. Valja ih dobro isprati. Ako igračka ima baterije čistite ih vlažnom krpom. Kantice i lopatice i sve slične igračke koje se koriste u parku ili na plaži opeite u perilici posuđa.

Foto: pixabay

Djeca često stavljaju igračke u usta kad im izbijaju zubići. Igračke koje to podnose (ali i gumu za zube) najbolje je iskuhati. Ne zaboravite ih ohladiti. One koji se ne mogu iskuhatui treba očistiti i temeljito dezinficirati s vodom i octom.

>>Iskoristite ljeto i operite svoje pernate jastuke. Kad ste to zadnji put učinili?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije