Prekrasna priča dolazi iz poznate bečke ulice Graben koju je nemoguće zaobići prilikom posjeta glavnom gradu Austrije. Papayin tim otvorio je u toj ulici 'Graben 30', moderan restoran-klub, koji ima zaokužen cjelodnevni koncept koji uključuje doručak, brunch, business lunch, afterwork okupljanje, večeru te potpuno novi doživljaj clubbinga.
Dizajn interijera eklektičnog stila potpisuje poznati dizajnerski dvojac Dean Franić i Saša Šekoranja, koji su se poigrali spajanjem suvremenog i starinskog umjetničkog stila prožetog dozom industrijsko-urbanog.
Dašak industrijskog stila uočljiv je već na samom ulazu gdje vam pogled zaokupljaju statement metalne stepenice koje vode do loungea - najvećeg i najdinamičnijeg prostora objekta. Zaštitni znak te prostorije čine veliki željezni zidni sat i vitraji u stilu pariških željezničkih kolodvora iz 18. stoljeća.
Cijela priča oko Grabena 30 započela je prije godinu dana kada su se vlasnici poznatog hrvatskog kluba Papaya, Ivan Bušljeta i Ozren Brunović, javili na natječaj za najam prostora u samom srcu Beča. Austrijanci su tim potezom, kako smo kasnije saznali, htjeli pronaći projekt koji će bečkoj sceni predstaviti nešto novo, svježe, zanimljivo i drugačije.
Na natječaj za prostor koji se prostire na više od 600 m2 i koji se nalazi u ulici Graben, neposredna blizina središnjeg bečkog trga Stephanplatz, prijavilo se više od 100 najvećih svjetskih barova i restorana različitih koncepata. Primamljivosti natječaja pridonijela je i važna činjenica kako je Beč, kao jedna od najpoznatijih europskih metropola, uzastopno već par godina u uglednim medijima proglašavana broj 1. destinacijom po kvaliteti života u svijetu. Željni novih izazova hrvatski se tim prijavio i odnio pobjedu.
Kombinacija entertainment i tzv. high cousine restorana, koji je Papaya ekipa predstavila na bečkom natječaju, već je na prvu osvojila simpatije Austrijanaca i vrlo su brzo dali do znanja kako je upravo to ono što su tražili. Graben, kao najvažnija bečka promenada, shopping ulica i okupljalište prepoznata je kao savršena lokacija za Papayin novi, fuzionirani oblik gastronomskog i klupskog doživljaja.
Jelovnik nove oaze mijenjat će se sezonski, a inspiriran je kombinacijom modernih, tradicionalnih, bečkih te svjetski prepoznatljivih specijaliteta interpretiranih i serviranih na jedinstven način od strane jednog od najtalentiranijih hrvatskih šefova kuhinje Marka Alilovića.
Njegova desna ruka je poznati austrijski kuhar Jürgen Ederer, a stvaranju cjelokupnog gastronomskog koncepta pridonio je i Papayin dugogodišnji suradnik i konzultant sefa kuhinje, Raul Lajtman.
>>Omiljeni kvartovski kafić osvanuo je u novom, retro ruhu