Svjetski proizvod

Hrvatski izum hands-free ključ: Otvaranje vrata bez ruku

Hrvatski izum hands-free ključ: Otvaranje vrata bez ruku
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
18.12.2012.
u 11:35

Moderan sustav za ulazna vrata zgrada sastoji se od čitača, master kartice i e-ključeva

Bezbroj vrećica u rukama i traženje ključa po džepovima ili u torbi bio je dovoljan znak Josipu Aničiću i njegovu timu da osmisle jednostavno, brzo i praktično rješenje za otvaranje vrata – elektronički "hands-free" ključ Izi-dor za otključavanje ulaznih vrata zgrade.

– Do ideje smo došli svakodnevnom komunikacijom u zgradama. Susrećemo se uvijek s istim problemom; kako neometano, brzo, a sigurno proći kroz vrata zgrade? Zaboravili ste ponijeti ključ, nosite teške i brojne vrećice, zvonite na portafon ili tražite ključ po džepovima, u torbi ili na privjesku. To sve nije tako jednostavno pa smo došli na ideju kako bismo mogli upotrijebiti elektroniku i omogućiti otvaranje vrata bez upotrebe ruku. Tako je nastao Izi-dor – objašnjava Josip Aničić iz tvrtke Isidorus.

Elektronički ključ namijenjen je prvenstveno suvremenom čovjeku, a idealan je za učenike (u pretincu ruksaka), domaćice i poslovne žene (slobodne ruke za torbice i vrećice), umirovljenike (slab vid)...

Cilj tvrtke Isidorus je da se kroz vrata stambenih zgrada prođe brzo i jednostavno.

– Kada stanar koji ima ključ priđe metar ili dva od elektroničkog čitača, on reagira i ulazna vrata se automatski otključavaju. Od prije desetak dana sustav je obogaćen i blizinskim ili mini ključem koji omogućava i dodatnu mogućnost još povoljnijeg cjenovnog razreda. Do sada smo sustav montirali na dvadesetak zgrada novije gradnje, a zadnjih tjedana sve više ga postavljamo i u starijim zgradama – objašnjava Josip Aničić.

Čitač (baza) koji pokriva ulaz košta, bez obzira na broj stanova, od 990 do 1990 kuna, ovisno o vrsti odabira suradnje, Izi-dor maxi ključ košta 99 kuna te mini ključ 49 kuna.

– Sustav Izi-dor ima certifikat o sukladnosti koji je izdala mjerodavna državna institucija. Podnesen je i zahtjev za zaštitu intelektualnog vlasništva jer smatramo da imamo svjetski proizvod – zaključuju u tvrtki Isidorus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije