BERNARDIJEV KUTAK

Oživljeni komadi slavnog arhitekta na počasnom mjestu u hotelu

bernardijev kutak hotel liburnia
Foto: Promo fotografija
1/7
26.05.2016.
u 10:28

Korčulanski hotel Liburnia postaje bogatiji za 'Bernardijev kutak', svojevrsni omaž slavnom sumještaninu, slavnom arhitektu Bernardu Bernardiju i njegovom radu

U Korčulanskom hotelu Liburnia se u petak, 27. svibnja otvara Bernardijev kutak, svojevrsni hommage koji su Korčulani priredili svome poznatom mještaninu, slavnom arhitektu i produkt dizajneru. Na spomen Bernarda Bernardija mnogi će reći da se radi o ikoni dizajna i arhitekture pedesetih i šezdesetih godina.

Hotel Liburna njegovo je posljednje izvedeno arhitektonsko djelo te Bernardi time zaslužuje poseban prostor u hotelu koji je posvećen samo njemu. U suradnji s grupacijom ERA i Orisom, koji su oživjeli njegov namještaj, Korčula Hotels javnosti otvara vrata u svijet ovog korčulanskog arhitekta. Posjetioci će moći razgledati komade namještaja, za koje treba istaknuti kako su u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj, ali i saznati više o samom Bernardiju i njegovom radu.

Potpuno je jasno da ovaj, po svemu nesvakidašnja sinergija turističke ponude, proizvodnje i kulture, daje novi pečat hrvatskoj turističkoj ponudi i svrstava taj kutak obale u prestižne destinacije. Konačno se može govoriti o turizmu osjećaja, doživljaja i ponude koja je mnogo više od mora i sunca.

Foto: Promo fotografija

Primjer koji su svojom suradnjom pokazali entuzijasti, običnim jezikom nazvani turistički djelatnici i proizvođači namještaja – mnoge će posjetioce, domaće i strane ostaviti ugodno iznenađene – novi-stari prostor arhitektonski oblikovan od strane velikana domaće arhitektonske scene - grupe Era i kuće Oris, Bernardija, te njegov novi-stari namještaj – jednako su suvremeni kao i u vrijeme kada je djelovao. Jedini način da se uvjerite da je tome tako, je da vas put nanese u posjetu jedinstvenom mjestu u Hrvatskoj, posvećenom hrvatskoj ponosnoj kulturnoj prošlosti i sadašnjosti.

Foto: Promo fotografija

- Oris i Era su prije više od godinu dana započeli zahtjevan projekt oživljavanja Bernardijevog namještaja. Shvatili smo naime da je upravo taj namještaj iz 50-ih godina prošlog stoljeća savršen je spoj svih osobina koje njeguje Era - visoke kvalitete koja se postiže najsuvremenijim tehnologijama, ali pritom ne gubi iz vida i ideju „dobrog, starog komada“, koji dugo traje, vremenom dobiva na vrijednosti i mnogo je više od statusnog simbola. Uz ovu funkcionalnu i emocionalnu, ovdje ne treba zaboraviti ni ekološku komponentu, na koju Era mnogo polaže putem vlastite eko markice koja jamči potpunu okolišnu informaciju - kaže Drago Veselčić iz ERA-e.

>>Proglašena najbolja domaća arhitektonska ostvarenja za 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije