Hrvatski produkt-dizajn

Grupa svojim lampama oduševljava domaće znalce, ali i brojne turiste

grupa
Foto: Grupa/Facebook
1/3
14.08.2014.
u 08:30

Hit kojim Grupa osvaja brojne simpatije je „Ili-ili" viseća lampa koja je savršen primjer tradicionalne tehnike i suvremenog dizajna. Dakako, i cijena je jedan od aduta zbog kojih se ova lampa našla na listi želja mnogih

Domaći produkt-dizajn svako malo izbaci neku uspješnu poslovnu priču. Jedan od sjajnih primjera jest tim okupljen u studiju za industrijsko i grafičko oblikovanje nazvanom „Grupa". Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot iza sebe imaju brojna priznanja struke, kao i izvrsne reakcije ljubitelja originalnih i funkcionalnih proizvoda koji jednostavno oduševljavaju svojim dizajnom.

Posljednja u nizu tvorevina jest „Ili-ili" viseća lampa koja je savršen primjer tradicionalne tehnike i suvremenog dizajna. Šest različitih elemenata, jednostavnim povezivanjem moguće je sastaviti u veliki broj različitih visećih oblika.

Dimenzijama prilagođeni, tako da odgovaraju jedan drugom, elementi se međusobno povezuju prihvatnim kopčama. Osim formom, elementi se međusobno razlikuju i bojom. Kombiniranjem tri nijanse zelene, žute, plave i sive dobivate monokromne ili višebojne visilice.

Uz pomoć prepoznatljive obrtničke tehnike kovinopojasarenja i tradicijskog obrtničkog umijeća, proizvod je ručno izrađen iz aluminija i mat-plastificiran u dvanaest različitih nijansi. Fleksibilnost i raznolikost proizvoda omogućuju primjenu u različitim situacijama; kao pojedinačni element u nekom interijeru ili kao dio cjeline sastavljene od više visilica.

Njihove lampe mogu se pronaći i u renoviranom dubrovačkom hotelu Palace, kao i u rovinjskim Amarin apartmanima. Obični smrtnici kupiti ih mogu u zagrebačkom Modusu,Design Tourism Expo&Store u Dubrovniku te u zadarskom Croatian Design Superstoreu.

Foto: Grupa/Facebook

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije