Ekološki

GROHE nadmašio vlastite ciljeve održivog razvoja i postavio novi - nula utjecaja na okoliš do 2030. godine

12.07.2018.
u 08:30

Stremljennje najvišim razinama održivosti integralni je i bitan dio GROHE-ovog poslovnog DNK i, uz kvalitetu, tehnologiju te dizajn, ključna vrijednost ove marke

U svom drugom izvješću o održivosti, GROHE, vodeći svjetski proizvođač sanitarne opreme, objavio je gospodarski, ekološki i društveni utjecaj svog poslovanja u godinama 2015/2016. Izvješće pokazuje da su GROHE-ovi ciljevi održivosti iznad planiranih. Godine 2016., primjerice, GROHE je gotovo udvostručio cilj smanjenja rasipanja vode za nešto manje od 9 posto u usporedbi s 2013.

Istovremeno, GROHE je povećao svoju energetsku učinkovitost na više od 14 posto, iako je cilj bio 9 posto, te je smanjio emisiju stakleničkih plinova za gotovo četvrtinu, a cilj je također bio nešto manji od 9 posto. Osim toga, GROHE nastavlja ambiciozno postavljati ciljeve pa tako planira povećanje energetske učinkovitosti za 20 posto do 2020. godine te smanjenje emisije ugljika za 20 posto.

Stremljennje najvišim razinama održivosti integralni je i bitan dio GROHE-ovog poslovnog DNK i, uz kvalitetu, tehnologiju te dizajn, ključna vrijednost ove marke. Dosljedno provodi pristup održivosti od 360 stupnjeva koji u jednakoj mjeri uključuje područja djelovanja zaposlenika, dobavljača, procesa, proizvoda i doprinosa društvu. Odgovornost za održivost leži na postupcima Izvršnog odbora koji se u donošenju odluka savjetuje s interdisciplinarnim kompanijskim Vijećem za održivost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije