Unikatni ukras

FOTO Želite sami izraditi adventski vijenac? Pogledajte kako!

FOTO Želite sami izraditi adventski vijenac? Pogledajte kako!
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/18
21.11.2017.
u 16:53

U Vrtnom centru Zrinjevac pokazali su nam kako baš svatko može na stolu imati unikatni ukras

Približava se vrijeme adventa i zadnji je tren da odlučite kakav će adventski vijenac ove godine krasiti vaš dom. Ako ga izrađujete sami, jer volite uvijek nešto novo i posebno, slijedite savjete aranžerke Martine Dukovac iz Vrtnog centra Zrinjevac. Za čitatelje Večernjeg lista izradila je adventski vijenac od prirodnih materijala.

1. Uz kolut od slame pripremite grane, cvijeće, suho voće, cimet, svijeće, ukrase

2. Grane se pletu u krug - Pletite grane i cvijeće s gornje strane slame, učvršćujući ih žicom

Njezina kreacija napravljena je na vijencu od slame, koji se može vrlo lako nabaviti. No, ističe M. Dukovac, vijenac svatko može prilagoditi svojim željama i mogućnostima. Pa tako može odabrati i različitu podlogu, ali i drukčije grane i ukrase kojima ćete dodatno uljepšati svoj vjenčić.

3. Svijeće stavite na žicu - Za vijenac ih možete učvrstiti i plastikom, ne trebaju vam više podlošci

4. Ukrasne mašnice - Dodajte i ukrasne mašnice, uz četiri svijeće i četiri mašnice

5. Ukrasi i suho voće - Odaberite ukrase, rasporedite ih po adventskom vijencu, dodajte suho voće i cimet

Aranžerka Zrinjevca rabila je grane jele, pinusa, juniperusa, božikovine (ileksa), buksusa, berberis živice te plodova likvidambra. Na vijenac od slame Martina Dukovac dodavala je grane i istodobno ih plela, zatvarajući i prekrivajući tako gornji dio vijenca, onaj vidljiv oku. Kako bi grane učvrstila, vezala ih je za vijenac žicom. Oko vijenca od slame uz grane su upleteni i cvjetovi hortenzije posebne ljubičaste boje. Nakon toga dodala je suho voće, šišarke i koru cimeta, a zatim razne ukrase – svijeće, kuglice, ukrasne mašne.

5. Poigrajte se maštom - Zvončići, kuglice, anđeli... – za sve ima mjesta, a vaša mašta će ih rasporediti

Kako se i u svijetu cvijeća i ukrasa pojavljuju novi trendovi, tako se u adventske vijence svijeće više ne dodaju na podlošcima. Stavljaju se na žicu i onda na vijenac od slame, a može ih se učvrstiti i plastikom.

– Kuglice se u adventske vijence po novome lijepe vrućom plastikom na slamu. Njih ne treba više stavljati na žicu – objašnjava nove trendove u aranžiranju M. Dukovac.

Pročitajte još: FOTO Ostvarite maštu i napravite unikatni adventski vjenčić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije