Ideja čitatelja

FOTO Želite jeftin a originalan zidni sat? Iskoristite konzervu!

FOTO Želite jeftin a originalan zidni sat? Iskoristite konzervu!
Foto: Dom i vrt
1/3
19.01.2013.
u 00:05

Za izradu ovog sata potrebno je oko 4 sata, a trošak je oko 40 kuna

Kako od jeftinih materijala napraviti unikatni zidni sat, zna naša čitateljica Anita iz Varaždina koja je samo za čitatelje Doma i vrta odlučila podijeliti "recept" svoga supruga. Za ovaj sat potrebni su mehanizam starog sata, prazna konzerva od tune, žice potrganog stalka za sušenje rublja, brojevi i kuglice od fluorescentne fimo mase (kako bi svijetlile u mraku).

– Imali smo stari sat koji zbog dizajna nije bio u upotrebi i iz njega je suprug izvadio mehanizam. Uzeo je konzervu od tune koja je bila taman tolika da sat stane u nju i okolo je izbušio rupe – kaže Anita te napominje da treba poznavati i malo geometrije jer, ističe, ne buše se rupe baš nasumce.

Potom je izbušio rupu i u sredini da bi stavio kazaljke na mehanizam.

Od stare sušilice za rublje, koja je čekala glomazni otpad, uzeo je šest žica i, nakon što je mehanizam stavio u kutiju, provukao je simetrično žice. Zatim je sve poprskao bijelim lakom i stavio kazaljke. Brojke i kuglice napravio je od fimo mase, ispekao ih te nataknuo. Za izradu ovog sata potrebno je oko četiri sata – zbog sušenja laka i pečenja fimo mase, a trošak je oko 40 kuna, s obzirom na to, ističe Anita, da su sav materijal već imali.

Imate li sličnih ideja javite nam se na e-mail domivrt@vecernji.net

NE PROPUSTITE: FOTO Pogledajte kako od starog pluga napraviti ležaljku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije