Sajam tekstila

FOTO Ovo su novi trendovi u uređenju interijera

FOTO Ovo su novi trendovi u uređenju interijera
Foto: Izabela Galović Ninić
1/9
26.01.2013.
u 00:05

U modi su optimizam, profinjenost, vraćanje prirodi te retro naglasci

U Frankfurtu je održan međunarodni sajam tekstila, Heimtextil. Sajam je u odnosu na prošlogodišnji zabilježio rast, kako njemačkih tako i inozemnih izlagača, kao i broja posjetitelja. Izraziti trend ove godine je uvođenje proizvoda od recikliranih materijala. Osim toga, u modi su, opći je dojam, optimizam, profinjenost, vraćanje prirodi te retro naglasci.

Stari materijali u novim neočekivanim kombinacijama

Trend koji se nametnuo kao vodeći jest prenamjena odnosno stvaranje novih stvari od recikliranih materijala

Nakon duljeg vremena, crno-bijele kombinacije su izašle iz trenda, a kao nove se nameću zemljane boje, sivi tonovi te žive boje. Površine su glatke ili šupljikave, a osim prirodnih materijala veliki je izbor tkanina dobivenih najnovijim tehnologijama.

Otisci novim metodama tiskanja oduševljavaju realnim prikazom

Materijali nastali novim tehnikama omogućuju različite primjene u prostoru. Najviše izlagača igralo se novim mogućnostima 3D printanja

Što se dječjeg programa tiče, treba naglasiti da je vrlo šaren i izražajan. Sveprisutni su likovi iz filmova, crtanih filmova, knjiga, a grafički izražaj im je vrlo snažan pa tako uređenje dječjih prostora postaje pravo zadovoljstvo i za odrasle.

Najveće iznenađenje su trendovi u uređivanju dječjih soba u kojima je napokon sve dopušteno, pa će u uređivanju soba za najmlađe uživati i veliki

Optimizam se osjeća u većini izloženih radova

BLOG Kako urediti doma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije