Oživjele krpice

FOTO Ostvarite maštu i napravite unikatni adventski vjenčić

FOTO Ostvarite maštu i napravite unikatni adventski vjenčić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/8
30.11.2012.
u 16:41

Art štacun živi cijele godine, no advent je ondje čudesno doba.

U srcu Varaždina otkrili smo mali kreativni rudnik. Radionicu u kojoj mašta postaje stvarnost, riznicu čipki, krpica, lutkica, vjenčića.... Art štacun živi cijele godine, no advent je ondje čudesno doba. Sanja Zanze i Srebrenka Krampač Herceg, dobre vile Štacuna, spojile su obilje mekanih, mirisnih, nježnih, šarenih i cvjetnih stvari od kojih u njihovoj maloj manufakturi nastaju košare, figurice, vjenčići...

Snjegovići su dobili šalove da im ne bi bilo hladno

Neumorne kreativke

Sve su ondje napravile same – od parketa do zidova, oživjele stari namještaj, uredile svoj oblak kreativnosti na kojem lebde i stvaraju stvari za ljepši dom: za rođenja, vjenčanja, do posebnih trenutaka u životu.

– Vjerujemo da čak i obične dane pravim darom možete učiniti iznimnima. Bavimo se i unutarnjim uređenjem. Stari namještaj izgledat će bolje nego prije. Obožavamo bijelo, romantično i šik, njegujemo tradiciju našega kraja. Za naše čitatelje otkrile su kako napraviti adventski vjenčić u kojem će uživati generacije. Svaki je unikatan, a osim što je dekorativan, u njegovu je izradu utkano puno strpljenja i ljubavi te dobre volje pa je tim vredniji.

Osnova vjenčića je slamnati krug koji valja obući u brezove šibe i obojiti ih ili poprskati bijelom bojom.

Vjenčić od slame omotale su brezinim šibama i obojile ih. Soba izrađenog od krpica zalijepile su u sredinu vjenčića

Središnji lik je sob učvršćen silikonskim ljepilom. Nastavile su nizati zvijezde, borove, pahuljice, tuljce, štapove, vrećice, mašne, snjegoviće te sve ostale figurice koje su sašile. Iskrojile su ih na bijeloj tkanini, izrezale, sašile te napunile vatom kako bi bili bucmasti. Detalje poput šalova u boji, roščića, uzdi te šarenih nosića napravile su od gumbi, končića i ukrasnih traka.

Zvijezde i borići napunjeni su vatom da se dobije dimenzija

Mašnice su crveno-bijele na točke i 'strukirane'

– Vjenčić treba biti posve prekiriven malim likovima kako bi izgledao bogato. Na kraju ga poprskajte umjetnim snijegom i srebrnastim šljokicama kako bi se stekao dojam inja na vjenčiću - objašnjavaju "štacunke".

Kad sve nalijepite na podlogu, poprskajte snijegom

Pročitajte još: FOTO Želite sami izraditi adventski vijenac? Pogledajte kako!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije