Vaza skulptura

Forma je dobivena zahvaljujući detonaciji baruta

rascvale vaze
Foto: Promo fotografije
1/6
19.09.2014.
u 11:40

Talijanski trojac ponudio je zanimljivu kolekciju koju bi rado imali u svom interijeru

Dizajner Andrea Mancuso i arhitekt Emilia Serra zajedno s keramičarom  Alessijem Sarri napravili vaze pomoću zapaljenog  baruta u mokroj glini. Detonacija baruta stvorila je "procvale" vaze čija je forma kasnije ručno oblikovana. Nakon sušenja uslijedio je konvencionalan postupak obrade keramike.

– Osim estetskog dojma nadamo se da će  ljudi biti iznenađeni kad vide i čuju kako su vaze su napravili – istaknuli su kreatori ove kolekcije, dodajući kako je suradnja s majstor-keramičarom bila itekako uspješna, jer je nesebično pokazao sve što zna o materijalu s kojim su radili. Kolekcija "rascvalih" vaza izložena je u  galeriji Mint u Londonu i može se razgledati do 21. rujna dok traje The London Design Festival.  

>>Arhitektura Babilona inspiracija za kolekciju vaza

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije